MERKANTIL BANK LIGA 27. forduló

BFC SiófokGyirmót FC Győr

 2-4  (01)

Siófok: 430 néző.

Játékvezető: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás)

BFC Siófok: Winter – Major G. (Schilkraut 68), Varjas, Hegedűs J. (László 53), Vékony – Posztobányi – Varga B., Gyurkics (Szedlár 53), Kitl (Svedyuk 53)– Németh B., Dénes Cs.

Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Lányi B., Hudák, Csörgő, Szegi – Szőke G., Kovács M. – Kicsun (Kovács D. 76), Madarász(Erdei 91), Medgyes Adamcsek(Molnár J. 68)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Madarász (0-1) a 27., Dénes Cs. (1-1) a 46., Kicsun (1-2) a 49., Madarász (1-3) a 73., Posztobányi (2-3) a 76., Erdei (2-4) a 93. percben

27. perc: Jobb oldali támadásvezetés és keresztlabda után Medgyes lőtt a bal összekötő helyénél, a labda a védőkről Madarász elé pattant, ő pedig ballal 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

46. perc: Egy kapu előtti kavarodás után Dénes Csanád talált közelről Hársfalvi kapujába(1-1).

49. perc: Madarász indította remek labdával a jobb oldalon felfutó Kicsunt, aki kapura tört, majd 14 méterről jobbal lőtt, a játékszer a kivetődő Winter kezéről a jobb alsó sarokba pattant (1-2).

72. perc: Bal oldali akció után Madarász szép cselekkel tört be a kapu előterébe, majd 12 méterről jobbal, fordulásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-3).

76. perc: Schildkraut bal oldali szöglete után a középen érkező Posztobányi 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, a labda Hársfalvi kezéről perdült a gólvonal mögé (2-3).

93. perc Medgyes szerzett erőszakosan labdát védőjétől a bal összekötő helyénél, majd átívelt Molnár felé, aki visszapasszolt középre, Erdélyi Milánpedig fordulásból, jobbal 8 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt ( 2-4).

Immár zsinórban harmadik vereségét szenvedte el csapatunk Ajkán, így nem sikerült a remélt húsvéti feltámadás, mi több ezekkel a kudarcokkal távolabb kerültünk a dobogós csapatoktól is egyaránt.

Nincs idő azonban túlságosan sokáig elemezni a mögöttünk hagyott fordulókat, hiszen ismét adódik a lehetőség, hogy a hullámvölgyből kimásszunk, amit stílszerűen a Balaton-part fővárosában Siófokon tehetünk meg.

Első csapatunk szakmai irányítója Tamási Zsolt az elmúlt fordulók értékelő visszapillantása után röviden kitért az előttünk álló siófoki találkozóra is: Leendő ellenfelünket, a Siófokot testközelben nézhettem, nézhettük meg hétfőn az ETO ellen, s láthattuk, hogy szervezetten, masszívan védekeznek, nehéz lesz feltörni őket hazai környezetükben. Ősszel is jó meccset játszottunk velük, de nem lehet más a célunk, mint begyűjteni a három bajnoki pontot.

Negyedóra elteltével Varjas Zoltán fejese jelentette az első helyzetet, amire a mások oldalon Szegi Vince válaszolhatott volna, de fejese neki sem talált kaput. Húszpercnyi játék után Dénes Csanád talált ballal a kapu jobb oldalába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A játékrész derekán egy szép akció befejezéseként Madarász érkezett jókor a kapu elé, és köszönve a lehetőséget előnyhöz juttatta a sárga-kékeket. A szünet előtt Medgyes Zoltán növelhette volna az előnyt, de kisodródva leadott lövése után Winter Dániel védett bravúrral.

Megélénkült játékkal, gyors gólváltással indult a második játékrész, ugyanis az első támadásból egyenlíteni tudott a Balaton-parti gárda, de szerencsére hamar érkezett a válasz, amikor Madarász Márk kitűnő indítása után Jevhenyij Kicsun révén ismét hozzánk került az előny. Gólgazdag időszakká alakították a játékot a csapatok, hiszen egy bal oldali szöglet után Posztobányi Patrik fejese ismét kozmetikázott az álláson. Próbált mindent egy lapra eltéve a hazai csapat, de a mérkőzést lezáró találatot ismét a Gyirmót lőtte, így végül ezzel a sikerrel három vereség után ismét győztesen ünnepelhetett.

Az első félidei vendégelőny után felpörögtek az események, hiszen mindkét gárda nyílt támadófutballal rukkolt ki, ami újabb gólokat eredményezett. Ezzel az idegenbeli sikerrel

Dragan Vukmir: Sajnálom, hogy nem tudtuk megszerezni a három pontot. Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk. Többször is szinte a semmiből kaptuk a gólokat, aztán csak mentünk az eredmény után.

Tamási Zsolt: Az elmúlt fordulókhoz képest most sokkal több technikai hibával játszott csapatunk, különösen a mérkőzés első negyedében éreztem feszültséget játékosainkon. Minőségileg gyengébb játékot produkáltak, óvodás gólokat kaptunk, de az ellenfél kapuja előtt jó megoldásokat választottak a játékosok. Idegenben négy gólt rúgtunk, ezért is érzem úgy, hogy megérdemelten nyertünk.