Természetesen a fiatalok körében is egyöntetű vélemény továbbra is, hogy „a legjobb edzés a mérkőzés”, akár papíron gyengébb, vagy netán erősebb ellenféllel szemben, de mindegyikből lehet és kell is tanulni.

A két egyesület régóta tartó jó kapcsolatára alapozva pénteken délután a Gyirmóti Sportcentrum műfüves nagypályáján két korosztályban is megmérettettünk egymással a Vasas Kubala Akadémia gárdáival, így az első találkozón az U17-esek feszültek egymásnak, és Nagy Attila tanítványai végig jól és harciasan játszva 2-1 arányban vereséget szenvedtek.

Ezt követően megyei csapatunk a Vasas Kubala Akadémia U19-es csapatával játszotta első felkészülési mérkőzését, amit az eredménytől függetlenül a lefújást követően mindkét fél hasznosnak ítélt meg. Gólnélküli állásnál két nagy lehetősége is adódott csapatunknak, de mindegyik kihasználatlan maradt, és ahogyan lenni szokott, a „futball büntetett”, hiszen szűk félórai játék után egy lassan lereagált, a védelmünk mögé belőtt labdát követően Józsa révén előnybe kerültek a vendégek, majd hét perc múlva Sztojka egy bal oldalról induló akció végén higgadtan lőtt a kapu jobb sarkába, így nyugodtabban mehettek pihenőre. Szunet után öt perc elteltével egy cselsorozat végén Gyurkó triplázta meg csapata góljainak számát, majd Puska játszott össze Szilágyival, ami után utóbbi a bal felső sarokba lőtt. A találkozó záró szakaszában, az utolsó negyedóra elején Kovács Bálint adott mesteri labdát a védők közül kilépő Fekete Tamás elé, aki a kapust is kicselezve szerezte csapatunk szépítő találatát. Néhány perc múlva Farkas a kapujából kimozduló Ivancsics Pétert átemelve állította be az 1-5-ös végeredményt.

Polyák Gábor:  Dinamikus mérkőzést játszottunk a fővárosi piros-kékek ellen, amin belül több helyzetet dolgoztak ki játékosaik és ezekből jó százalékkal eredményesek is voltak, ha azonban pl. Mayer Ádám és Somogyi-Bakos Bence is értékesíti nagy lehetőségét, akár 5-3 is lehetett volna. Látszott, hogy ellenfelünk csapatépítésben sokkal előrébb tart nálunk, de szégyenkezni semmi okunk. A találkozó remekül szolgálta felkészülésünket.

A szombati nap is hasonlóképpen alakult, hiszen az U14-es és U16-os korosztályok találkoztak egymással.

10 órától az idősebb korosztályunk kezdte a mérkőzést, amin 0-1-s fordulást követően 1-1-es döntetlent értek el Ördög József tanítványai, majd ezt követően 14 éves játékosaink mérkőztek meg a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatával, ahol ellenfelünk nagyopbb arányú győzelmet ért el, azonban Török Szabolcs vezetőedző nem búslakodott, hiszen elérte célját a találkozó, mivel remek akciókat látott és visszaköszöntek az edzésen gyakorolt játékszituációk.