Gyirmót FC Győr – ZTE FC 0-0

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion, zártkapus mérkőzés

Játékvezető: Bognár Tamás

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi (Rusák) – Major (Juhász), Hudák (Németh B.), Széles I. (Mayer M.), Szegi (Kirják) – Lázár P. (Vass Á.) – Herjeczki (Mayer Á), Nagy P. (Hajdú), Vogyicska (Somogyi-Bakos), Heffler N. (Szatmári I.) – Lencse L. (Simon A.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

ZTE FC: Demjén Lesják, Szépe, Kálnoki-Kis (Tanasin), Bedi – Favarov – Szánthó R., Sankovic (Tajti M.), Babati (Gergényi) – Koszta (Futács), Könyves

Vezetőedző: Boér Gábor

A január 4.-én kezdődő felkészülési programunk második állomásaként szombaton délelőtt ismét élet költözött az ALCUFER Stadion centerpályájára, ahol a múlt hétvégi Újpest elleni felkészülési mérkőzésünk után ismét egy élvonalbeli ellenfelet, a Zalaegerszegi TE csapatát láttuk vendégül.

A kék-fehérek az OTP Bank Liga középmezőnyében, a 7. helyen várják a bajnoki pontvadászat folytatását, s nekik az ellenünk vívott találkozó főpróbának számított, hiszen jövő hét végén január 24.-én a Budapest Honvédhoz utaznak egy idegenbeli siker reményében. Nem utazott Győrbe sérülés miatt a nyáron igazolt gólerős támadó Zimonyi Dávid, a védelem oszlopa Bobál Dávid, de kevesebb lehetőséget kapott Boér Gábor vezetóedzőtől a frissen igazolt hármszoros válogatott Futács Márkó is, akinek utol kell érnie csapattársait, hiszen komoly játékhiánnyal rendelkezik.

A mi keretünkben is voltak hiányzók, hiszen továbbra sem játszhat még a Siófokon sípcsonttörést szenvedett Lustyik Levente, akinek elmondása szerint már teljesen megszűntek korábbi fájdalmai, így már teljes erőbedobással végezheti az edzéseket. Várhatóan még bő két hónapig nem számíthat Csertői Aurél a december 21.-én vállműtéten átesett támadónkra Varga Barnabásra. Ismét pályára lépett azonban kettő új igazolásunk, a támadósor reményeink szerinti meghatározója Lencse László, valamint az alacsony termetű, de agilis bal oldali védő Kirják Henrik egyaránt.

A találkozó első negyedórájának végén megszerezhettük volna a vezetést, amikor Vogyicska Bálint mintaszerü labdát tálalt a vendégek szétnyíló védősora között a bal oldalon felfutó Lencse László elé, aki lendületesen tört kapura, de 14 méterről ballal a jobb felső sarok fölé lőtt. A játékrész utolsó perceiben Babati Benjamin a bal oldalról élesen keresztbe lőtte a labdát, ami a rövidsaroknál Koszta Márk, a hosszú oldalon viszont Könyves Norbert lába előtt suhant tovább a gólvonal előterében. Szünet után sokáig meddő mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A találkozó utolsó húsz percében először Herjeczki Kristóf pörgetett jobbal a hálóba 10 méterről, majd a másik oldalon a győri születésű Szánthó Regő lőtt 7 méterről a léc alá, de a játékvezető szerint mindkét esetet leshelyzet előzött meg, így végül egy küzdelmes, jó iramú mérkőzésen maradt a gól nélküli döntetlen.

A találkozó krónikájához tartozó sajnálatos tény azonban, hogy a 14. percben sérülés miatt kellet elhagynia a pályát védekező középpályásunknak Lázár Patriknak, akinek egy ártalmatlan szituációban talajfogás közben kicsúszott oldalra a jobb lába, ami után a térdhajlatában erős fájdalmat érzett, így jobbnak látta, ha átadja a helyét az őt váltó Vass Ádámnak.Bízunk benne, hogy nem komoly a sérülése, de a hét elején esedékes orvosi vizsgálatok eredményétől függetlenül is mielőbbi felépülést kívánunk játékosunknak.

Boér Gábor: Az időjárást és a csapatok terhelési szintjét figyelembe véve jó mérkőzést játszottunk a felkészülés szempontjából. A találkozó nagy részében labdabirtoklási fölényünk volt, helyzeteink is adódtak, de sajnos ezekkel nem tudtunk élni, a védekezésünk stabil volt, az előre játékunkon azonban még van mit javítani. Rengeteg technikai hibát vétettek játékosaink, amit én a talaj változásának is vélek, hiszen mi az elmúlt napokban végig csak műfüvön tudtunk készülni, de más az edzésterhelés és más a folyamatos játék. Ezeket a hibákat egy hét alatt ki kell javítanunk, de a felkészülés mostani szakaszában elfogadható volt a csapat teljesítménye.

Csertói Aurél: Ellenfelünk jövő héten már bajnoki mérkőzést játszik, kicsit élesebbnek is tűntek, de helyenként mi is színvonalas játékot tudtunk nyújtani. Mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, úgy érzem reális eredmény született. Van hova fejlődnünk, de jó kiinduló helyzetben vagyunk. Kicsit pontatlanok voltunk, de tudunk mi ennél jobban is futballozni. Első osztályú csapattal játszottunk, pozitívra értékelem az elért eredményt.

Nekünk viszont még egy plusz hetünk adódik a bajnoki rajtig, január 31.-éig, amit kihasználva a heti edzéseket követően szombaton 11 órai kezdéssel az Aqvital Csákvár FC. együttesével játszunk szintén felkészülési mérkőzést.