NB III Nyugati Csoport, 22. forduló

Gyirmót FC Győr II. – Csorna SE

 1-1 (1-0)

Gyirmót, ALCUFER Stadion: 198 néző.

Játékvezető: Práth Dávid (Tóth Csaba János, Dobos Dominik)

Gyirmót II: Kecskés – Kiss B., Major, Tóth D. (Gönye 28), Rozs – Lázár P. – Ominger B., Szabó K. (Farkas B. 86), Bagó (Süveges 71), Szűcs P. Halácsi(Csöngei 71)

Vezetőedző: Ördög József

Csorna: Ásványi – Szabó B., Németh B., Bolla B., Nagy K. (Kovács P. 91) – Ladjánszki – Somogyi-Bakos (Szőke M. 91), Tóth A., Füzi, Vízler L. (Szalka M. 59)– Márton A.

Vezetőedző: Horváth Rudolf

Gólszerző: Lázár Patrik (1-0) a 43., Füzi Á. (1-1) a 76. percben

43. perc: Bagó Bálint ívelt a kapu elé jobb oldali szögletből, a középen érkező Lázár Patrik pedig furcsa mozdulattal lőtt a kapu bal oldalába (1-0).

76. perc: Füzi Ákos szép cselekkel tört kapura a jobb oldalon, majd 12 méterről jobbal a jobb felső sarokba lőtt (1-1).

A sereghajtó ellen bizakodóak voltak a hazai szimpatizánsok, mondván, ha sikerül a sárga-kékeknek megismételni az éllovas Tatabánya elleni múlt heti játékot, akkor itthon tarthatják a három pontot. Már az első percekben veszélyes helyzet alakult ki a vendégek kapujánál, de a baloldalon kilépő Szűcs Patrik 12 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Tíz perc elteltével egy csornai kontra végén Márton Adrián szerezhetett volna gólt, de nagy helyzetből a bal alsó sarok mellé helyezett. A játékrész derekánál az ex-gyirmóti Somogyi-Bakos Bence szép cselekkel tört kapura a jobb oldalon, de 13 méterről ballal laposan a jobb alsó sarok mellé lőtt.  A játékrész záró perceiben Bagó Bálint jobb oldali szöglete után a rutinos Lázár Patrik szép góllal juttatta előnyhöz csapatát.

Vendéghelyzet vezette fel a második félidőt, de a jobb oldalon előretörő Márton Adrián kecsegtető helyzetből nem találta el a kaput, míg kis idő múlva a másik oldalon Ominger Bence tette próbára Ásványi Balázst, de a gól ismét elmaradt. Szűk egyórai játék elteltével a vendégek kétszer is betaláltak a gyirmóti kapuba, de Füzi Ákos és Márton Adrián gólörömét is elrontotta az asszisztens észrevétele, ugyanis a játékvezető leshelyzet miatt érvénytelenítette a találatokat. A zöld-fehérek erőfeszítése az utolsó negyedóra elején vezetett eredményre, amikor az ex-gyirmóti Füzi Ákos szép egyéni akció végén kitűnően lőtt a jobb felső sarokba.

A hazaiak teljesítménye elmaradt a várakozástól, a kiesés ellen menekülni próbáló vendégek azonban értékes pontot szereztek.

Ördög József: Adósak maradtunk a jó játékkal, mi több, el kell ismerni, a helyzetek alapján a vendégek közelebb álltak a győzelemhez. Bízom benne, hogy tanulunk a ma látottakból, és a későbbiekben eredményesebbek lehetünk.  

Horváth Rudolf: Izgalmas mérkőzésen igazságos döntetlen született. A második játékrészben fölénybe kerültünk, s akár a magunk javára is fordíthattuk volna az eredményt.