Vezetőedzőnkkel, Tamási Zsolttal beszélgettünk a négyhetes felkészülésről, a téli átigazolási időszakról, valamint a tavaszi szezonról.

 – Hogyan értékeli a négyhetes felkészülési időszakot?

Tamási Zsolt: A téli felkészülést hasonlóan az elmúlt évekhez orvosi, terheléses vizsgálatokkal és tesztekkel kezdte a csapat. Hazai környezetben készültünk. Sajnos többségében műfüvön tudtunk csak edzeni, hiszen az időjárás, illetve a nagy mínuszok miatt az élőfüves pályáink alkalmatlanok voltak az mindennapi edzésekre. Ez tulajdonképpen a felkészülés során a harmadik héttől okozott nehézséget, hiszen ekkor már füvön szerettünk volna edzeni.
A tervezett munkát elvégeztük, nyilván minden felkészülésnek a minőségét a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítmény, siker vagy sikertelenség határozza meg. Összességében úgy gondolom, hogy megúsztuk a felkészülést komolyabb sérülések nélkül. A felkészülés végére jöttek elő kisebb-nagyobb izomproblémák, ezt én a műves pályán végzett edzéseknek tudom be.  A felkészülési mérkőzéseken az utolsó meccs első félidejét leszámítva a csapat jó teljesítményt nyújtott védekezésben és támadásban. A felkészülési mérkőzéseken egy félidővel a SV Lafnitz ellen nem nagyon tudunk elszámolni. Nagyon remélem, hogy ez egy egyszeri kisiklás volt, hiszen az egész felkészülés során más arcát mutatta a csapat. Összességében egy mérkőzéssel kevesebbet tudtunk játszani, mert az aktuális ellenfelünk lemondta a mérkőzést.

 – Tegyünk említést a keretről, az érkezőkről, valamint a távozókról is.

– Tamási Zsolt: A keretünkben nagy változás nem történt, így elmondhatom, hogy a csapat együtt dolgozik több, mint egy éve. Ez erény is lehet, hiszen a csapat összekovácsolódott, a játékosok ismerik egymást. Az átigazolási szezonban terveztük egy-két poszton megerősíteni a keretünket. Kardinális kérdés volt a támadósorban egy gólerős center igazolása. Még mindig folyamatban vannak tárgyalások, de egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy ez sikerrel fog záródni.
 A meglévő kerethez egy játékos érkezett Molnár János az ESMTK csapatától, akit az ősz közepétől figyeltünk. Személyében egy gólerős, technikás, gyors játékosról beszélhetünk, meglátjuk, hogy hogy sikerül felvennie az NB II ritmusát.
Egy távozónk volt, Pethő Bencével közös megegyezéssel szerződést bontott a klub.

 – Milyen célokat tűznek ki a bajnokság tavaszi szezonjára?

Tamási Zsolt: A szezon előtti célkitűzésnek megfelelően szeretnénk mindenféleképpen a mezőny első felében végezni. Tudjuk ez nem lesz könnyű feladat, hiszen nagyon fiatal a csapatunk. A csapat meghatározó, rutinosabb játékosaitól még markánsabb teljesítény szükséges a sikeres szerepléshez. Mindjárt február hónapban öt mérkőzés vár ránk. Mindig mérkőzésről-mérkőzésre tekintünk előre, de a elégedett akkor leszek, ha az éveleji célkitűzést megvalósítjuk.