Az elmúlt fordulóban dunántúli rangadót veszített hazai pályán Marcal-parti együttesünk. Annak ellenére, hogy a találkozó nagy részében irányította a játékot és több helyzetet is kidolgozott Csertői Aurél legénysége, szűk egyórai játék elteltével egy ártalmatlannak tűnő jobb oldali beadás után Szegi Vince szerencsétlen mozdulatát követően egyenlített a Haladás, ami láthatóan zavart okozott az addigi gördülékeny produkcióban, s ami után a fiúk nem tudtak megújulni. Ezt követően a vendégek kontrái is veszélyesebbé váltak, aminek egyikéből a győzelmet is megszerezték.

Negyedik hazai vereségünk azt is eredményezte, hogy sajnos a dobogós pozícióból is lecsúsztunk, így most a javítás reményében utazik együttesünk a Siófokra.

      – Nehéz feladat elé nézünk, hiszen idegenben kell nyernünk, hogy visszahozzuk a hazai pályán elhullajtott pontokat, csak így maradhatnánk az élmezőnyben, hiszen látjuk, hogy mennyire kiegyenlített a mezőny. Masszív csapat a Siófok, jó játékot játszanak, nehéz ellenük futballozni. Mindenképpen stabilizálni kell a védekezésünket, támadásban pedig hatékonyabban kell élni az adódó helyzeteinkkel.

 – fogalmazott bizakodva Csertői Aurél, a Gyirmót szakvezetője a Balaton-partra történő utazás előtt.

      Az 1921-ben alapított kék-sárga ellenfelünk legnagyobb sikerét 1984-ben ünnepelhette, amikor megnyerte a Magyar Népköztársasági kupát, s ami után a KEK-ben játszhatott a görög AÉ Láriszasz (1-1, 0-2), valamint az osztrák LASK Linz (0-0, 1-1) ellen.

A BFC Siófok meglehetősen rapszodikusan kezdte a bajnokságot, hiszen otthon legyőzte a Diósgyőrt (1-0), idegenben viszont veszített Csákváron (1-0), majd ismét nyert hazai pályán a Nyíregyháza ellen (1-0). Ezek után a negyedik fordulóban újabb vereség az ETO ellen (4-1), majd siker otthon a Haladást fogadva (2-1). A sormintát a Szeged elleni hazai döntetlen törte meg (1-1), viszont Soroksáron pont nélkül maradtak (2-1), a Tiszakécskét fogadva azonban gól nélkül remiztek (0-0. Következett egy ajkai vereség (3-1), majd egy hazai döntetlen (0-0), utána azonban meglepetésre Kazincbarcikán örülhettek első idegenbeli sikerüknek (2-3). Az eddigi 11 fordulóban tehát négy győzelem és három döntetlen mellett négyszer veszítettek mérkőzést, 11 rúgott és 14 kapott gól mellett így 15 pontot gyűjtöttek, ami a 13. helyre sorolja őket a tabellán. Ezzel szemben mi hat siker, egy döntetlen és négy vereség, 20-11-es gólkülönbség és 19 szerzett pont eredményeként a dobogósok mögött a negyedik helyről várhatjuk a folytatást.

      Egymás ellen az elmúlt öt mérkőzésünket figyelembe véve jobban állnak nálunk, hiszen 2019. 08. 11.-én otthon (2-1), majd 2020. 02. 02.-án nálunk győztek (1-3), ami után 2020. 07. 15.-én következett egy 0-5-ös idegenbeli sikerünk, csak sajnos ezért nem adtak pontot, hiszen barátságos találkozó volt. Ez év augusztus 26.-án a magyar tenger partján győztek (2-1), majd legutóbb 2021. 02. 21.-én hazai pályán mi örülhettünk (2-0).

      Van tehát törleszteni valónk vendéglátónkkal szemben is, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a jelen bajnoki tabelláját tekintve is győzelemmel kellene hazatérnünk, hiszen céljaink ismeretében jó lenne visszakerülni a dobogóra, ami minden tekintetben pozitívan hatna, erőt, lendületet és önbizalmat adhatna a hátralévő időszakra.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 12. fordulójának mérkőzése, a BFC Siófok – Gyirmót FC Győr találkozó 2022 október 16.-án, vasárnap 17.00.-kor kezdődik a Balaton-partiak otthonául szolgáló, s 1961-ben épített Siófok Városi Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.