Szombati ellenfelünknél is új vezetõedzõ irányítja a csapatot, Herédi Attilát a korábbi vezetõedzõ, P. Nagy László segíti pályaedzõként. A csapathoz nyáron több új játékos is igazolt, így például Köntös Dániel Siófokról, illetve Simkó Krisztián a Honvéd második együttesétõl. A legtöbbet azonban minden bizonnyal a Vác csapatától érkezõ Kocsis Dávidtól várják, hiszen a támadó tavaly 18 gólt jegyzett, így méltó társa lehet a kék-fehérek másik gólveszélyes csatárának, Deme Imrének.

– Nem vagyunk könnyû helyzetben, mert még nem érett össze igazán a csapatunk – mondta el Herédi Attila. – Több játékosommal együtt én magam is örülök viszont annak, hogy már az elsõ mecsen a PMFC-vel játszunk, hiszen Pécsett is új edzõ van, új játékosokkal új szerkezetû csapatot próbál kialakítani, és még nem álltak össze õk sem. A meccs így mindenképpen igazi értékmérõ lesz, mindkét együttes le tudja majd mérni, hová jutott a felkészülés során. Remélem, nálunk mindenki átérzi az elsõ meccs fontosságát, mert nem mindegy, hogy hogyan indulunk neki a bajnokságnak. Egy gyõzelem nagyon jó irányba indíthatja a csapatot, egy rosszabb szereplés viszont fék lehet a gárdának.

A jó kezdés már csak azért is fontos a vendégeknek, mivel idén már nemcsak titokban, hanem hivatalosan is a bajnoki címre és a feljutásra hajt a Tatabánya. Farkas Viktor csapatkapitány a klub honlapján azt nyilatkozta: idén mindenképpen a bajnoki címet célozza meg az együttes.

A Tatabánya vezetõedzõje a szombati meccs elõtt nem tudott kezdõcsapatot jósolni, mivel két meghatározó játékosa is sérüléssel bajlódik.

Köntös Dánielnek a bal lábfeje zúzódott meg a hét végi edzõmeccsen, míg a már említett Deme Imrének a combizma húzódott meg a hétfõi edzésen. Kettejük közül Köntös valószínûleg játszik, Deme szereplése viszont kérdéses, és éppen ez az, ami miatt bizonytalan a kezdõcsapat.

– Deme Imi egy olyan fontos láncszem a csapatban, akinek igazán nincsen helyettese – mondta el Herédi Attila. – Mást kell játszanunk, ha õ van és mást, ha nincs. A kezdõcsapatom tehát leginkább azon múlik, hogy számíthatok-e rá Pécsen.

A PMFC-Tatabánya mérkõzés szombaton 20 órakor kezdõdik. A két csapat jól ismerheti egymást, hiszen korábban az élvonalban, az utóbbi években pedig a másodosztályban csaptak össze rendszeresen. Pécsi szempontból a tavalyi két mérkõzés nem sikerült túl fényesen: a 9. fordulóban Tatabányán 3:1-re kaptak ki a piros-feketék, akik a 24. fordulóban hazai pályán egy 2:2-es döntetlent értek el. Itt az ideje tehát legyõzni a Tatabányát!

(pmfc.hu)