Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr 1-1  (0–0)

Szombathely: 509 néző.

Játékvezető: Farkas Tibor (Mohos Milán, Ring Kevin)

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Beronja (Nyíri 61), Jagodics, Csonka, Doktorics – Zvekanov – Horváth R. (Dobos B. sz), Simut, Szakály A. (Ene 80), Csernik (Rácz B. 88), – Pintér F. (Kelemen M. sz)

Megbízott edző: Rúzsa Iván

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Csörgő, Jova B. (Hajdú 79) – Kovács M., Kovács D. – Soltész (Kicsun 68), Madarász (Erdei 79), Medgyes (Szegi 90) – Adamcsek

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Nyíri (1-0) a 74., Kovács M. (1-1) a 89. percben

73. perc: A jobb összekötő helyétől 30 m-ről egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nyíri tört kapura a jobb oldalon, majd az átvételt követően 16 m-ről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0.

89. perc: Egy jobb oldali akciót követően a középre lőtt, majd a védőkről lecsorgó labda a második hullámba érkező Kovács M. elé került, aki 20 m-ről jobbal a kapu bal oldalába lőtt. 1-1.

A tabellára pillantva láthattuk, hogy leendő, szebb napokat is megért házigazdánk a 13. helyen áll, míg mi a 7. helyen várhattuk a szombathelyi összecsapásunk kezdő sípszavát.

Az vasárnapi találkozónk előtt Tamási Zsolt vezetőedzőnk bizakodóan tekintett a szombathelyi kirándulásunk elé: – Mindenképpen egy bátor, kezdeményező játékot várok, de ami a legfontosabb, hogy három ponttal térjünk haza. Otthoni környezetben rendkívül agresszív, letámadó futballt játszanak a zöld-fehérek, amivel a Vasast is meglepték. Sok rutinos játékosuk van, nekünk azonban van egy kialakult játékunk, amin alkalmanként tudnunk kell alakítani.

A Szombathelyi Haladás vezetőedzőjének, Aleksandar Jovicnak a szombati edzést követően, családi okok miatt haza kellett utaznia Belgrádba, így ellenünk Rúzsa Iván másodedző meccselt a kispadon.

A találkozó elején felváltva forogtak veszélyben a kapuk, hiszen hazai oldalon Csernik, Zvekanov, majd Horváth R. próbálkozott lövéssel, de vagy Hársfalvi hárítása, vagy a bal kapufa által maradt el a vezetés, míg a másik oldalon Kovács M., majd Adamcsek lőtt távolról, de gólnak ők sem örülhettek. A legnagyobb helyzet szűk félórai játék után Soltész előtt adódott, de óriási helyzetből a rövidsarkot jól záró Pálfiba lőtt, majd ugyanő Adamcsek nagy lehetősége, majd Medgyes ordító helyzete után lábbal is mentett bravúrral. Gólszerzési lehetőség több is adódott mindkét támadó sor előtt, de Hársfalvi András után az ex-gyirmóti Pálfi Donát is több bravúros védést bemutatva tartotta gól nélkül kapuját.

Szünet után is folytatta remek sorozatát a hazaiak hálóőre, amikor Polgár közeli fejese után hárított remek reflexszel. A játék irányítását látványosan magához ragadta a Gyirmót, de a meddő labdabirtoklási fölény mellett kevesebb lehetőség alakult ki a visszahúzódó és kontrára építő hazaiakkal szemben. Ez a taktikai változtatás mégis a zöld-fehéreknél vezetett eredményre, ugyanis az utolsó negyedóra kezdetén egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a csereként érkezett Nyíri V. szerzett gólt az elmélázó vendégvédők mellett. Az előny azonban nem tartott sokáig, ugyanis a találkozó záró pillanataiban egy nagy erejű lövésből Kovács M. egalizált. Az első játékrészben a Gyirmót több olyan lehetőséget is kidolgozott, amiből akár komoly előnyt is szerezhetett volna, de a kitűnő napot kifogó Pálfi Donátnak is köszönhetően ezek kimaradtak, így végül a hajrában szerzett találatnak köszönhetően meg kellett elégednie a döntetlennel.

Rúzsa Iván: Elég eseménydús találkozót játszottunk, hiszen sok lehetőség adódott a gólszerzésre mindkét csapat előtt. Az első játékrészben gondunk volt a letámadással, így a vendégek be tudták ívelni a labdát védelmünk mögé, amiből több lehetőséget is ki tudtak alakítani. Próbáltuk a saját játékunkat játszani,, szünetben azonban több agresszivitást kértem a fiúktól. A vezetésünk után úgy tűnt, hogy tudjuk kontrollálni a játékot, de a hajrában sajnos egy távoli lövéssel ki tudott egyenlíteni ellenfelünk.

Tamási Zsolt: Az első félidőben százszázalékos ziccereink voltak, amikor már csak a kapussal álltunk szemben, de sajnos nem tudtuk ezeket kihasználni. Szünet után is jól kezdtünk, majd volt egy hullámvölgy a játékunkban. Sajnos egy óvodás gólt kaptunk, amit a serdülő korosztályban sem lehet elkövetni, ezután sikerült egyenlítenünk, de a mai eredményünket kudarcként élem meg.