Hétvégén Ominger Bence két találatával győzött az NB III-as Gyirmót a vármegyei rivális SC Sopron ellen. Érdekesség, hogy a támadó majdnem pontosan egy éve négy gólt lőtt egykori csapatának, az ETO Akadémiának  az akkori NB III-as győri derbin.

„Egy mérkőzésen négyet még nem, két gólt már szereztem a tavalyi idényben a Komárom ellen. A derbire amúgy ugyanúgy készültem mint a többi meccsemre, azonban a városi rangadókon mindig van egy kis parázs, azt hiszem ez adott egy plusz motivációt” – nyilatkozta korábban a gyirmóti futballista, aki  zöld-fehéreknél majdnem tíz évet focizott, majd egy kisebb kitérő után Gyirmóton kötött ki, ahol azóta  is nagyszerűen érzi magát, s ezúttal csaknem mesterhármast szerzett, a két találata előtt azonban egy tizenegyest  elhibázott.

„Sajnos kihagytam a büntetőt, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, hiszen tudtam, hogy sokszor sikerült helyzetbe kerülnöm a korábbi mérkőzéseken is, így vártam a következő lehetőséget és inkábba arra koncentráltam, hogy azt már értékesíteni tudjam. Szerencsére ez kétszer is összejött” – mondta Ominger Bence, aki nem csupán a harmadosztályú gárda stabil kezdőjátékosa, hanem ma már az együttes csapatkapitánya.
„Úgy érzem, hogy fejben sokat sikerült fejlődnöm az elmúlt egy év alatt. Sokkal érettebb lett a játékom, máshogy látom a dolgokat. Nyilván csapatkapitányként a felelősségtudat is nagyobb mint a korábbi években így ez ennek is betudható” – tette hozzá a 21 esztendős labdarúgó, akinek továbbra is célja, hogy „beverekedje” magát az NB II-es csapat keretébe.
„Úgy gondolom, sokat fejlődtem, s talán már tavaly is készen álltam arra, hogy ha megkapom a lehetőséget a másodosztályban, akkor azzal  élni tudjak, ám az elkövetkező időszakban is azért dolgozok, hogy ez minél többször megtörténjen, úgyhogy bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban.”
Forrás: Kisalföld
Szeitz Tibor