Vasárnap folytatódik a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a 30. fordulóban vendégünk a HR-Rent Kozármisleny csapata.

Aktuális ellenfelünk a tabella ötödik helyét foglalja el 46 ponttal, míg csapatunk a hatodik helyen áll 44 ponttal.

Együttesünk a 13. fordulóban – 2023. október 29. – látogatott a HR-Rent Kozármisleny csapatához.

Aczél Zoltán a HR-Rent Kozármisleny vezetőedzője az októberi bajnoki találkozón az alábbi összeállításban küldte pályára a játékosait: Lékai – Kirchner, Beke, Major S., Nagy E., Schuszter, Tóth Z., Füredi, Molnár Á., Kozics, valamint Turi.

Valamint csaptunk vezetőedzője – Tamási Zsolt – az alábbi játékosokkal kezdte meg a mérkőzést: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Csörgő, Jova – Szőke, Kovács D. – Soltész, Madarász, Medgyes – Adamcsek.

 

A mérkőzés 11. percében Polgár veszélyesen középre lőtt labdájáról centikkel maradt le az érkező Adamcsek. Ezt követően a hosszú oldalon Medgyes szedte össze a labdát, majd beadását a tizenegyes pontról Soltész fejelte a kapu bal oldalába, ezzel megszerezte csapatunk a vezetést. 0-1.

A következő gólunkra nem sokat kellett várni, hiszen a 15. percben Soltész ívelt a védők mögé beinduló Medgyes felé, aki szabadon fejelt az előző gólhoz hasonlóan a kapu bal oldalába. 0-2.

Az első félidő 0-2 eredménnyel zárult.

A hazai csapat részéről a 64. percben született meg az első találat, amikor Tóth Z. tört befelé a bal oldalról, majd pontosan játszott vissza az érkező Kirchner elé, ő pedig 8 m-ről, jobbal a kapunk jobb oldalába lőtt. 1-2.

Az egyenlítő találat a 71. percben született meg.  Bal oldali szögletet követően Turi készítette le a labdát a mellette érkező Horváth P.-nek, aki az átvételt követően 8 m-ről a bal alsó sarokba lőtt. 2-2.

A mérkőzés 89. percében csapatunk ismét helyzetbe került, amikor Soltész jobb oldali szabadrúgása után, a hosszú saroknál érkező Hudák centiméterekkel fejelt a jobb felső sarok fölé.

A hosszabbítást követően nem született találat egyik csapatnál sem, így maradt a 2-2 végeredmény.

 

Teljes mérkőzés

 

 

Összefoglaló

 

A két csapat vezetőedzője így értékelte a látottakat:

Aczél Zoltán:Hatalmas fegyverténynek tartom a döntetlent, hiszen remek csapattal játszottunk. Két ellentétes félidőt láttunk, az elején rosszul védekeztünk, ami után a két kapott gól hitetlenné tette játékosainkat. A félidőben átbeszéltük ezt a témát is, ami szerencsére eredményre vezetett, és a második félidőben sokat dolgozva és jobban játszva futballoztunk, amiért megérdemeltnek tartom a döntetlent.”

Tamási Zsolt: ” Ahogyan a játékosaim fogalmaztak, teljesen üres az a bizonyos pohár. Az elején teljesen ült a játékunk, az történt, amit elterveztünk. Kettő gólos előnyünknél is meg voltak a lehetőségeink, hogy egy újabb találattal lezárjuk a mérkőzést, de sajnos nem sikerült. A veszélyesebb támadásaink, nagyobb helyzeteink nekünk voltak, ezért hiányérzetem van. Megemelem a kalapomat a hazai csapat előtt is, hiszen igazolták jó hírüket, nagyot futballoztak szünet után, de úgy érzem itt hagytunk kettő pontot.”

A HR-Rent Kozármisleny csapatának klubtörténetéről itt olvashatunk részletesen.

 

A HR-Rent Kozármisleny eredményei az eddigi szezonban:

Tiszakécskei LC – HR-Rent Kozármisleny: 0-0

HR-Rent Kozármisleny – Budapest Honvéd: 1-2

Szombathelyi Haladás – HR-Rent Kozármisleny: 1-1

HR-Rent Kozármisleny – ETO FC Győr: 1-0

Soroksár SC -HR-Rent Kozármisleny: 2-1

HR-Rent Kozármisleny – Budafoki MTE: 2-0

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – HR-Rent Kozármisleny: 2-0

HR-Rent Kozármisleny – Credobus Mosonmagyaróvár: 2-1

PMFC – HR-Rent Kozármisleny: 2-2

HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC: 0-2

Vasas FC – HR-Rent Kozármisleny: 2-1

HR-Rent Kozármisleny – FC Ajka: 1-0