Gyirmót FC Győr – Tiszakécskei LC 1-1 (1-1)

Gyirmót: 612 néző

Játékvezető: Takács Tamás (Varga Gábor, Vrbovszki Pál)

Gyirmót: Kecskés – Szegi, Lányi B., Hajdú, Helembai – Kovács D., Szőke – Soltész, Madarász (Molnár J. 58), Erdei (Medgyes 65) – Adamcsek (Takács R. 90)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Tiszakécske: Kiss Á. – Balázs B., Lehoczky, Viczián, Valencsik, Grünvald (Takács T. 91)– Vajda (Gyurján 83), Szőr, Kocsis D., Bertus – Zamostny (Torvund 67)

Vezetőedző: Balogh Pál

Gólszerző: Zamostny (0-1) az 1., Eredei (1-1) a 45. percben

1. perc: Viczián bal oldali tértölelő bedobása után Szőr csúsztatta tovább a labdát, ami így Zamostny elé került, ő pedig 5 méterről, középről a jobb alsó sarokba fejelt (0-1).

45. perc: Sotész mesteri labdával indította a bal összekötő helyénél kilépő Erdei Milánt, aki megelőzte védőjét, majd a kimozduló Kiss Ágostont átemelve a kapu közepébe helyezett (1-1).

Az enyhe szellő kísérte tavaszias időben hidegzuhanyként hatott az ALCUFER Stadionba kilátogató szimpatizánsokra, amikor a kiesés ellen menekülő Tiszakécskei LC gárdája már az első percben, az első támadásából betalált a fiatal Kecskés Barnabás kapujába. A gyors válaszra is meg volt a lehetőség, ugyanis Madarász Márk betörésénél a vendégek védői már csak a büntetőterületen belül tudták őt megállítani, de meglepetésre a játékvezető sípszó után tizenegyes helyett a vonalon kívüli szabadrúgást ítélt. Próbált nagyobb sebességre kapcsolni sárga-kék együttesünk, de Madarász Márk és Adamcsek Máté próbálkozásai után sem örülhettünk az egyenlítésnek. Nem így a félidő utolsó percében, amikor egy mintaszerű Soltész indítás után Erdei Milán remek megmozdulása után egalizált.

A szünet utáni pillanatokban is ő állt először közel a gólszerzéshez, de lövése után a labda elkerülte a jobb alsó sarkot. Az idő múlásával hazai oldalon Soltész Dominik, Adamcsek Máté próbálkozása, míg a vendégeknél Vajda Roland és Torvund Aleksander szabadrúgása jelentett veszélyt a kapukra, de gólt egyik sem ért.

A két csapat játékosai keretbe foglalták az első játékrészt, hiszen az első percben Zamostny nyitotta a gólok sorát, míg a lefújás előtti pillanatokban Erdei talált a vendég kapuba, amivel egalizált. Szünet után mindkét együttes nagyobb sebességre próbált kapcsolni, de a küzdelmes játék nagy részben a két tizenhatos között zajlott.

Tamási Zsolt: Tudtuk, hogy ellenfelünknek egyetlen esélye van a bennmaradásra, az a győzelem. Az, hogy az első percben olyan szituációt követően kapunk gólt, amiket korábban gyakorolunk, bosszantó és rövid ideig meg is fogta a csapatot. Utána jól fociztunk, kézben volt a meccs. Szünet után a vendégek nagy energiákat mozgósítottak a győztes gól megszerzése érdekében, de a döntetlen reális eredmény. Öröm, hogy hat fiatal is helyet kaphatott ma csapatunkban.

Balogh Pál: Sajnálom csapatunkat, hiszen az utóbbi hetek munkája azt mutatta, hogy jó úton haladunk, nagy volt a lemaradásunk, mélyről jöttünk vissza. Hiába vezettünk már az első percben, az egyenlítés után a második félidőben időnként mezőnyfölényben futballoztunk, de ez is kevés volt a céljaink eléréséhez.