Mezõkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Gyõr    4 – 1  (1 – 0)

Felkészülési mérkõzés

2017 június 23. szombat 11.00 óra

Budapest, Bánka Kristóf Sportközpont

Játékvezetõ: Dolnegó Bálint (Kovács Gábor – Kiss Tamás)

Gólszerzõk: Novák 34. perc, Veselinovic 48. perc, Köböl 69. perc, Heffler 76. perc / Simon A. 87. perc   

Mezõkövesd Zsóry FC 1. félidõ:

Tujvel – Farkas D., Hudák, Pillár,Gohér – Tóth B., Keita – Brasen, Strestik, Baracskai – Novák

Mezõkövesd Zsóry FC 2. félidõ:

Ivancsics – Csirmaz, Szeles, HegedûsD., Fótyik – Köböl, Frõhlich – Heffler, Majdán, Rácz F. (Mikus 67. perc) –Veselinovic

Vezetõedzõ: Radványi Miklós

Gyirmót FC Gyõr:

Sebõk – Lázár, Lengyel (Lakatos Cs.46. perc), Szõcs R., Présinger – Kiss M., Nagy P. (Paku 46. perc) – Szegi(Szabó T. 60. perc), Meszlényi (Szalánszki 46. perc), Németh Zs. (Simon A. 73.perc) – Pataki G. (Máté 46. perc)

Vezetõedzõ: Molnár László

 

A mezõkövesdi csapat tiszta kékfelszerelésben, a mi csapatunk pedig a megszokott sárga mezben, sárga nadrágbanés sárga sportszárban lépett pályára. Erõs napsütésben kezdõdött el atalálkozó, de a meleget csillapította, a pályán keresztbe fújó szél. Remekülelõkészített volt a játéktér az újpesti pályán, tehát minden adott volt egy jóedzõmérkõzéshez.

A csapatunkban, öten léptek pályára,új játékosként. Szõcs László belsõ védõként, Nagy Patrik középsõközéppályásként, Németh Zsolt pedig bal oldali támadó középpályásként kezdett. MeszlényiRenátó irányító középpályásként játszott és Pataki Gábor volt legelöl, a center pozícióban.   

 

9. perc: Kiss Máté végzett el egyszabadrúgást, olyan 22 méterrõl. Az erõs, félmagas lövést Tujvel csak kiütnitudta.

15. perc: Élénk és kemény amérkõzés, de igazi helyzet egyelõre, nem igazán alakult ki a kapuk elõtt.  

17. perc: Gohér bal oldali beadásaután, Novák próbálkozott egy fejessel, de Lengyel szorításában, nem találta ela kaput.

20. perc: Egy jó bal oldali támadásután, Németh Zsolt beadását az utolsó pillanatban mentették szögletre amezõkövesdi védõk.  

22. perc: Ugyanez volt a helyzet amásik kapu elõtt is, itt Baracskai beadását mentettük, szintén szögletre.

23. perc: Egy rövid ivószünetetrendelt el a játékvezetõ.

26. perc: Pataki Gábor erõszakosanszerzett egy labdát, a tétovázó Pillárral szemben. Nagy helyzetben vezette alabdát Tujvel kapusra, aki egy gyors vetõdéssel, kiütötte a lapos lövését.

34. perc: Gohér passzolt középre,ahol Lengyel és Novák harcoltak a labdáért. Novák volt az erõszakosabb ésmegszerezte a labdát, majd a kifutó Sebõk mellett, a kapu közepébe. 1 – 0

Teljesen kiegyenlített játékothozott az elsõ félidõ, amelyben nekünk több gólszerezési lehetõségünk volt. Ahajrában kapott gól, egy kicsit megfogta a csapatunkat, de csak ebben azidõszakban játszott fölényben a Mezõkövesd.    

A szünetben, a Mezõkövesd Zsóry FClecserélte a teljes csapatot, tehát tizenegy új játékos érkezett. Nálunk pedig,négy helyen változtatott Molnár László vezetõedzõ és így, Lakatos Csaba ispályára lépett új játékosként, belsõ védõ szerepkörben.  

48. perc: Lazar Veselinovic kapottegy nagyon pontos labdát középen. Vezette néhány métert, majd 12 méterrõl,pontosan gurított a hosszú sarokba. 2 – 0

56. perc: Remek bal oldali támadástvezettünk végig a bal oldalon. Présinger indította, Németh Zsoltot, akipontosan emelt középre Szalánszki Gergõnek. Õ átvette a labdát, de a lövéseerõtlen volt és így a kapus védte.

58. perc: Máté Jánosnak volt egynagyon ígéretes húsz méteres szabadrúgása, amelynél a labda nem sokkal kerülteel a kapu rövid felsõ sarkát.

61. perc: Rácz adott egy remeklabdát Veselonivicnak, aki ismét egyedül léphetett ki középen. Most azonban,Sebõk egy bravúros vetõdéssel kiütötte a lövését és Heffler ismétlést is hatástalanította.

69.perc: Egy lendületes, pontosjobb oldali mezõkövesdi támadás után, szerzett gólt az ellenfelünk. Csirmazpontos beadása után, a hosszú oldalon, Köböl Máté fejelt a hosszú sarokba. 3 –0

70. perc: A mezõnyben továbbra isteljesen kiegyenlített a játék, de a kapuk elõtti kulcs passzok és abefejezések sokkal pontosabbak a mezõkövesdi csapatnál.

74. perc: Egy védelmi hiba után,Simon András hozta gólhelyzetbe Máté Jánost. A támadónk lapos lövését azonban, Ivancsicsbravúrosan védte.

76. perc: A másik kapu elõttviszont gólt láttunk. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, Heffler átlövésekötött ki a kapunk jobb oldalában. 4 – 0

78. perc: Heffler szerezhetettvolna újabb gólt, mert egyedül lépett ki középen. Sebõk viszont kitalálta aszándékát és egy gyors vetõdéssel megfogta a középpályás lapos lövését.

82. perc: Heffler bal oldalibeadása után, Veselinovic fejelhetett középrõl, de az erõteljes fejeseelkerülte a hosszú felsõ sarkot.

87. perc: Présinget tört elõre abal oldalon, és pontosan passzolt a középen érkezõ Simon András elé. A támadónkaz átvétel után, a kapu felé fordult és 17 méterrõl, nagy gólt rúgott a rövid felsõ sarokba. 4 – 1

Radványi Miklós vezetõedzõértékelése:

Nagyon komoly munkát végzett elezen a héten a csapatunk, tehát sokkal többet nem várhattam ettõl azelõkészületi mérkõzéstõl. Láttam a játékosokon az akaratot és annak is örülök,hogy sikerült négy gólt szereznünk. Az ilyen felkészülési találkozókon az eredménynem igazán fontos, de a gyõzelem mindig segít a továbblépésben.


Molnár László vezetõedzõértékelése:

Az elsõ félidõben játszottunkjobban, mert akkor több ígéretes helyzetet tudtunk kialakítani a mezõkövesdikapu elõtt. A szünet után, az ellenfelünk teljes csapatot cserélt és ekkor, afelkészülésben elõrébb tartó, élvonalbeli csapat rutinosabb labdarúgói,kihasználták a hibáinkat. A teljesítményünk, a mutatott játékunk nem voltrossz, de ennek az eredményben is meg kellett volna mutatkoznia. Ez volt az elsõmérkõzésünk, tehát tulajdonképpen még ismerkedünk egymással és keressük amegfelelõ csapatot és játékosokat.