– El kell ismernünk, hogy az elsõfélidõben, különösen az elsõ húsz percben, gyorsan, pontosan és kombinatívanjátszott a nyíregyházi csapat. Mi pedig ennek nem igazán találtuk meg azellenszerét és így hamar két gólos hátrányba is kerültünk. A második félidõreviszont úgy jöttünk ki, hogy mindenképpen gólt fogunk szerezni és ekkor úgyéreztem, hogy erre van is esélyünk. Sajnos a kiállítás után, tehátemberhátrányban már kevesebb volt a lehetõségünk, amit nagyon sajnálok, mertegy döntetlenre talán még így is kihozhattuk volna ezt a találkozót.

A mérkõzés után, eltelt már háromnap. Sikerült feldolgozni ezt a vereséget?

– Nekünk most nincs idõnk ezenkeseregni, mert nagyon sûrû a programunk az elkövetkezõ napokban. Hét napalatt, három bajnoki mérkõzésünk lesz és erre most alaposan fel kell készülnünk.A Nyíregyháza Spartacus FC elleni mérkõzést lezártuk tehát, mert vannak ilyentalálkozók is. Mi ugyanaz a csapat vagyunk, mint amelyik öt góllal gyõzte le aZalaegerszeget. Viszont azon a találkozón minden sikerült nekünk, ellentétébenezzel vasárnapi mérkõzéssel, amikor meg nem sikerült semmi.

Szombaton ismét egy nehéz ellenfélvár ránk, hiszen Kisvárdára utazik a csapatunk. Mire lehet számítani majd ezena soron következõ bajnoki találkozón?

– A Kisvárda Master Good valóban jócsapat és jól is kezdte a bajnokságot. Van két olyan játékosuk, akikkel énegyütt és egymás ellen is játszottam a román elsõ osztályú bajnokságban. Abelsõ védõ Sergiu Adrian Oltean nagyon megbízható labdarúgó és komoly rutinnalis rendelkezik. Lukacs Raymond Barna pedig egy gyors, agresszív támadó, olyanakit egy pillanatra sem felügyelet nélkül hagyni. Nagyon oda kell tehát nekünkfigyelni ezen a találkozón ahhoz, hogy pontot vagy pontokat hozzunk elKisvárdáról. Nekünk pedig ez a tervünk, mert csak így maradhatunk versenybenazokkal a csapatokkal, akik a feljutást tûzték ki célként.

Egy kicsit késõbb kapcsolódtál be anyári felkészülésbe, mint a többi játékosunk. Az sem volt biztos, hogyGyirmóton maradsz. Mi történt veled a nyáron?

– Engem nagyon megviselt a csapatunkkiesése, mert a pályafutásom során, ilyen még nem fordult elõ velem. Atavasszal kevesebbet is játszottam mint szerettem volna, mert a csapatunk koncepciótváltott és átállt a három védõs rendszerre. Valóban felmerült tehát annak alehetõsége, hogy klubbot váltok és tárgyaltam többek között a Debrecennel és aBalmazújvárossal is. A Gyirmót FC Gyõr viszont folyamatosan keresett éséreztem, hogy itt ragaszkodnak hozzám. Végül is ezért döntöttem úgy, hogy kétévvel meghosszabbítom a szerzõdésemet és megpróbálok segíteni abban, hogy aGyirmót visszakerüljön az élvonalba.            

Így visszatérõként, hogy érzedmagad most a csapatban és milyennek ítéled meg a másodosztályú magyarbajnokságot?

– Átalakult a csapatunk, hiszennagyon sok új játékos érkezett hozzánk. Én pedig lassan már rangidõs leszekebben a csapatban, tehát tudom, hogy sokat várnak tõlem. Egyelõre élvezem is avezetõedzõnk Molnár László bizalmát és ennek a továbbiakban is szeretnékmegfelelni. Az edzéseink, a felkészülésünk most keményebb, mint az elõzõidõszakban volt, de szükségünk is van erre, mert az NB II. is egy másikbajnokság. Az én testvérem, Achim Ádám a Szeged Grosics Akadémia játékosa, aki 2015óta futballozik ott, tehát már jól ismeri ezt a mezõnyt. Szervezett, jóképességû és harcos csapatok lesznek itt az ellenfeleink és nagyon komolymérkõzés szám is vár ránk. Ezért is lesz most különösen ez a Kisvárda ellenitalálkozó, mert mi a sorsolás szeszélye folytán, sorra a legerõsebb csapatokkaljátszunk most.