Az elõzõ ellenfelünk, a Soroksár SCesetében arról beszéltünk, hogy szinte a Ferencváros második csapatkéntmûködnek. Hasonló a helyzet az Aqvital FC Csákvár esetében is, hiszen ez a másodosztályúgárda, a Puskás Akadémia FC – vel dolgozik szoros együttmûködésben. A jelenlegijátékos keretükben, tíz felcsúti labdarúgó található, akik mindannyiankölcsönszerzõdéssel szerepelnek a csákvári gárdában. Õket, nagy betûkkelkiemelve jelöljük az Aqvital FC Csákvár játékos keretében.

Kapusok:

Horváth Gábor, Major Barnabás,Markek Tamás

Védõk:

Baranyai Ádám, Csonka Bonifác, DullóMartin, Fényes Szabolcs, Gajda Márkó, Galambos Ádám, IVOR HORVAT, Kovács Gábor,Pintér Bence, RÉTYI TAMÁS, TAR ZSOLT   

Középpályások:

BOKROS SZILÁRD, DARÓCZI ZOLTÁN, KiprichDávid, MÉSZÁROS DÁVID, Molnár Csaba, NAGY ZSOLT, Nyilasi Bálint, Papp Máté, POLONKAIATTILA, SÁNDOR GYÖRGY  

Támadók: Jelena Richárd, MAGYARISZILÁRD, Molnár Tibor, Oldal Tibor, Sejben Viktor

 

Látjuk tehát, hogy rutinos, voltválogatott labdarúgók és egészen fiatal tehetségek egyaránt érkeztek a PuskásAkadémia FC – bõl. Az átigazolási idõszak utolsó napjaiban, sõt utolsó óráiban,pedig Ivor Horvat, Nagy Zsolt és Polonkai Attila személyében, meghatározólabdarúgók is átigazoltak Csákvárra. A gyengére sikerült bajnoki kezdés után, SzanyóKároly vezetõedzõnek, így sikerült megerõsíteni a keretét. A nyáron érkezettszakember elmondta, hogy nagyon sok sérülés és eltiltás nehezítette eddig aszereplésüket. Ennek ellenére a csapat játéka elfogadható volt, hiszen több bajnokitalálkozójukon is vezettek és közel álltak ahhoz, hogy nyerjenek.  Erre jó példa volt a legutolsó, BFC Siófokellen mérkõzésük, amikor a vendég csapat a 93. percben tudott egyenlíteniCsákváron.  

 

1. forduló            FC Csákvár – MTK Budapest                   1 – 2                Jelena

2. forduló            SVSE Sopron – FC Csákvár                     0 – 0

3. forduló            FC Csákvár – Mosonmagyaróvár            1 – 1                Tar

4. forduló            ETO FC Gyõr – FC Csákvár                      2– 1                Tar

5. forduló            Csákvár – Zalaegerszegi TE                    1 – 2                Jelena

6. forduló            Kisvárda – FC Csákvár                             3– 0

7. forduló            FC Csákvár – BFC Siófok                         2– 2                Oldal,Jelena

   

Merkantil Bank Liga NB II. – 7.forduló

Csákvár, 2017 szeptember 02.szombat 18.00 óra

Aqvital FC Csákvár – BFCSiófok  2 – 2  (0 – 0) 

Gólszerzõk: Oldal Tibor 48. perc,Jelena Richárd 52. perc / Gál Mátyás 74. perc, Tóth Barna 93. perc

Aqvital FC Csákvár:

Horváth D. – Horvat I. (Bokros 80.perc), Tar, Kovács G., Nagy Zs. – Mészáros D., Magyari (Daróczi 46. perc) –Oldal, Sándor Gy., Polonkai (Papp M. 72. perc)  – Jelena

Vezetõedzõ: Szanyó Károly

19. helyezés        7 mérkõzés             0          3          4          6 – 12              – 6        3pont

 

Az átigazolási idõszak legvégénérkezõ labdarúgók tehát, azonnal kezdõként kaptak lehetõséget az elmúlt héten.Erre részben magyarázatot ad, hogy Dulló Martin bokatörés, Baranyai Ádámbokaszalag szakadás miatt hetekre kidõlt és Kiprich Dávid, Nyilasi Bálint,Horváth Gábor valamint Fényes Szabolcs is sérülésekkel bajlódik.  

Sok idejük nem volt tehát a beilleszkedésreaz újonnan érkezett játékosoknak, de ez a számukra nem lehet probléma, hiszen tapasztaltlabdarúgókról beszélünk. Polonkai Attila, már 38 éves és háromszoros magyarválogatott középpályás. Többek között a Vasasba, az Újpestben, a Videotonban ésPuskás AFC csapatiban játszott a magyar élvonalban. Az FC Csákvár másik rutinosközéppályásával, Sándor Györggyel próbálják megszervezni a csákvári csapatjátékát. A kilencszeres válogatott Sándor György most nyáron igazolt Csákvárraés a 33 éves játékosnak nem ez volt az elsõ klubváltása, hiszen öt országban isfutballozott már. Magyarországon az Újpest, az ETO, aVideoton és a Puskás AFC, Angliában a Plymouth AFC, Bulgáriában a  Liteksz Lovecs, Szaud Arábiában az Al Ittihadés Ausztráliában a  Perth Glory FCjátékosa is volt.

Csákváron nagyon sokat várnak a 26éves, volt horvát utánpótlás válogatott, a Dinamo Zágrábban nevelkedett jobboldali védõ, Ivor Horvat – tól. A hazájában, a Dinamo Zágrábban az élvonalban isszerepelt és a Koper csapatában, a szlovén elsõ osztályban is játszott.

A jobb hátvédként és jobb oldali szélsõkéntis bevethetõ, 24 éves Nagy Zsolt, a Videoton FC – ben nevelkedett. A bajnokságvégéig érkezett kölcsön a Puskás AFC csapatából, ahol már bemutatkozott azélvonalban is.

A támadó sorban, feltétlenül megkell említeni, hogy a Paksi FC gárdájából, most nyáron érkezett Jelena Richárd,már három bajnoki gólt szerzett. A fiatal támadó, már 17 évesen bemutatkozott aPaksi FC élvonalbeli csapatában és tolna megyeiek NB III – as csapatában,tavaly 31 mérkõzésen, 15 gólt rúgott. Villámgyors szélsõ, a Videoton FC kölcsönjátékosa,Sejben Viktor, aki már a tavasszal is Csákváron játszott és mostmeghosszabbította a kölcsön szerzõdését. A kapus, Horváth Dániel tagja a keddenGyirmóton szerepelt magyar U 21 – válogatottnak, Daróczi Zoltán és BokrosSzilárd pedig a magyar U 18 –as válogatott játékosai.   

 

Az Aqvital FC Csákvár nyáronérkezett játékosainak névsora:

Gajda Márkó – Budapest Honvéd,Galambos Ádám – Credobus Mosonmagyaróvár, Horváth Dániel – ETO FC Gyõr, HorváthGábor – Budaörsi SC, Kovács Gábor – Paksi FC (kölcsönben ZTE FC játékos volt), MajorBarnabás – Budapest Honvéd, Markek Tamás – Rákosmenti KSK, Papp Máté – SoroksárSC

kölcsönbe érkeztek: Jelena Richárd– Paksi FC, Sejben Viktor – Videoton FC, Bokros Szilárd, Daróczi Zoltán, IvorHorvat, Magyari Szilárd, Mészáros Dávid, Nagy Zsolt, Polonkai Attila, RétyiTamás, Sándor György, Tar Zsolt – Puskás AFC

 

Egy megerõsített játékos keretû ésa jelenlegi helyezésénél többre hivatott csapat várja tehát a vasárnapi bajnokitalálkozónkat. A legutolsó találkozásink azonban, rendre gyõzelemmel értek végetés ez is önbizalmat kell adjon a csapatunknak. Külön érdekesség, hogy Polonkaiés Horvat játszott, augusztus 18. – án Felcsúton a Puskás AFC másodikcsapatában, a Gyirmót FC Gyõr II. ellen. Akkor, az NB III. –as bajnokság Nyugaticsoportjának második fordulójában, 1 – 0 arányban gyõzött a Gyirmót FC Gyõr II.A Merkantil Bank Ligában, a 2015 /2016 os évadban találkozunk utoljára. Akkormi bajnokságot nyertünk, de az Aqvital FC Csákvár is az élmezõnyhöz tartozott,hiszen a hatodik helyen zárta azt a bajnokságot. Akkor, Gyirmóton 1 – 0 arányban,Csákváron pedig 4 – 1 –es gyõzelemmel zártuk az egymás elleni bajnokitalálkozóinkat.