A BFC Siófok eddig lejátszott öt mérkõzésénekeredményei: 

Merkantil Bank Liga 1. forduló – Siófok, 2017 július 30. vasárnap19.00 óra

BFC Siófok – Soproni VSE 1 – 0  (0 – 0)

Gólszerzõk: Elek Bence 53. perc

 

Merkantil Bank Liga 2. forduló – Mosonmagyaróvár, 2017augusztus 06. vasárnap 17.30 óra

Credobus Mosonmagyaróvár – BFC Siófok  1 – 0 (1 – 0)

Gólszerzõk: Schmatovich Gábor 11. perc

 

Merkantil Bank Liga 3. forduló – Siófok, 2017 augusztus 13.vasárnap 17.00 óra

BFC Siófok – WKW ETO FC Gyõr 0 – 2  (0 – 1)

Gólszerzõk: Nagy Ádám 29. perc, Zamostny Balázs 80. perc

 

Merkantil Bank Liga 4. forduló – Zalaegerszeg, 2017augusztus 19. szombat 19.00 óra

Zalaegerszegi TE FC – BFC Siófok  5 – 2 (2 – 1)

Gólszerzõk: Gál Mátyás öngól 18. perc, Babati Benjamin 41.perc, Balázs Zsolt 76. perc, Vernes Richárd 78. perc, Kertész Tamás 89. perc /Nagy Dániel 39. perc, Elek Bence 83. perc

 

Merkantil Bank Liga 5. forduló – Siófok, 2017 augusztus 23.szerda 19.00 óra 

BFC Siófok – Kisvárda Master Good  1 – 2 (0 – 1)

Gólszerzõk: Kovács Dávid 51. perc / Horváth Zoltán 2 (44.perc, 66. perc)

 

BFC Siófok:

Balajcza – Farkas, Lorentz, Szilágyi, Hidvégi – Nagy D.,Petneházi, Gál, Lázár – Kovács D., Elek  

 

A csapat vezetõedzõje, Disztl László egy jogtalan büntetõtkért számon az elsõ félidõben a játékvezetõn. Azt viszont elismerte, hogy azelsõ 45 percben nem volt eléggé gyors és dinamikus a csapata. A folytatásbanviszont sokat dogozott a BFC Siófok az egyenlítésért, és esélye volt akár afordításra is, de egy az ellenfélnek adott ajándék góllal, végül vereségetszenvedett. 

 

18. helyezés    5mérkõzés      1          0          4          4 – 10              -6        3 pont

 

Disztl László, a tavalyi bajnokság 21. fordulójában vette áta csapatot, az egykori ferencvárosi kedvenc Goran Kopunovicstól. 2017 februárjaóta vezeti tehát a siófoki együttest, a kapusedzõ testvérével Disztl Péterrel.A nyáron pedig megerõsödött a szakmai stáb, a Gyirmótról érkezõ Györök Tamássalés az egykori válogatott labdarúgó Simek Péterrel, akik mindkettenpályaedzõként tevékenykednek.   

 

A BFC Siófok játékos kerete pedig, még ezen a héten isváltozott. Most a napokban érkezett, a védelemben több poszton is használható, OpavszkyBalázs, aki tagja a magyar U 18 – as válogatottnak. Az MTK Budapest és a VasasAkadémián nevelkedett hátvéd, nemrég a Preimer League –be most feljutott Brightonban is járt, és az ottani U 18– as csapatban is tesztelték. Szintén villám igazolás Szabó Balázs is, aki aDiósgyõri VTK gárdájából jött és ott már három élvonalbeli mérkõzésen ispályára lépett. A BFC Siófok a saját utánpótlásából is erõsített, hiszen BaloghBence Benító személyében, egy fiatal, tehetséges támadó kapott most profiszerzõdést. Pénteken délután pedig, még egy csatár leigazolását is bejelentette a klub honlapja. Tóth Barna a Budapest Honvéd csapatából érkezett és a közel két méteres (198 cm) támadó, Oroszország ellen már az U 21 – es válogatottban is bemutatkozott. 

 

A csapat jelenlegi játékosai közül, az 500 élvonalbelimérkõzés után, az Újpest FC – bõl érkezõ kapus, Balajcza Szabolcs az egyikmeghatározó játékos. A 38 esztendõs hálóõrnek és a szintén most igazolt,Hidvégi Sándornak kell stabilizálni a siófoki gárda védekezését. Hidvégi isrutinos futballista, hiszen 34 éves és az MTK, a Videoton, a Zalaegerszeg és aFerencváros csapataiban, az élvonalban is játszott.

Az elõre játékban, a tavaly 12 gólt is szerzõ, támadóközéppályás Petneházi Márk a kulcs figura. Az Angliában a Plymouth U 18 –ascsapatában pallérozódott középpályás, a  Zalaegerszeg, az Orosháza, a Nyíregyháza, a Mezõkövesd,a Dunaújváros és az Ajka csapatiban is megfordult már. A bajnokságban már kétgólt szerzett, Elek Bence tavaly 7 góllal zárta az idényt. A 25 éves támadó,189 cm magas támadó, a Videoton FC utánpótlásban nevelkedett és a Videoton FCII. csapatában is játszott.

 

Az érkezõk teljes névsora: Balajcza Szabolcs (Újpest FC),Erõss Csaba (Pécsi MFC), György Nico (Vasas Kubala Akadémia), Hidvégi Sándor(Szombathelyi Haladás), Lázár Zsolt (ETO FC Gyõr, kölcsön után végleg), SzabóBalázs (Diósgyõri VTK kölcsön), Bévárdi Zsombor (Videoton FC kölcsön), LorentzMárton (Videoton FC kölcsön), Opavszky Balázs (MTK Budapest kölcsön), BaloghBence Benító (BFC Siófok utánpótlás), Tóth Barna (Budapest Honvéd kölcsön)

 

A következõ játékosok pedig távoztak a nyáron a BFC Siófokcsapatából: Berki Péter, Czvitkovics Péter, Filipánics Bálint, Gréczi Gábor,Körmendy Kevin, Mogyorósi József, Nagy Richárd, Micsinai Miklós

 

A BFC Siófok játékos kerete a 2017 / 2018 – as szezonban:


Kapusok:

Balajcza Szabolcs, Kis Tamás, Tajti Norbert


Védõk:

Erõss Csaba, Farkas Norbert, György Nico, Hidvégi Sándor,Lorentz Márton, Opavszky Balázs, Szalai Vilmos, Szilágyi Zoltán, Tamaskó Ádám


Középpályások:

Berde István, Bévárdi Zsombor, Futó Zsombor, Gál Mátyás, LázárZsolt, Nagy Dániel, Petneházi Márk, Szabó Balázs, Tóth Jérémy


Támadók:

Balogh Bence Benító, Elek Bence, Kovács Dávid, Kozma Richárd, Nagy Richárd, PendlAlexander, Tóth Barna 


A csapatunk vezetõedzõje a következõképpen vélekedett a BFC Siófok ellen bajnoki találkozó elõtt: 

– Idegenben játszik a csapatunk, egy olyan ellenfél ellen, amelyiknek égetõen szüksége van a bajnoki pontokra. Egy kemény és küzdelmes mérkõzésre számítunk tehát, amelyen mindvégig nagyon koncentráltan kell majd futballoznunk. Szerdán nem játszottunk jól, mert egy kicsit görcsösnek érzetem a játékosainkat. Viszont sikerült gyõznünk és az ilyen kiszenvedett gyõzelmek, tudják a legjobban feloldani ezeket a görcsöket. Erre alapozva tehát, egy jobb játékot és sokkal felszabadultabb futballt várok a csapatomtól. Szalánszki Gergõ megsérült a Dorogi FC ellen mérkõzésen és igaz szerencsére nincs komolyabb baj, de a helyére most egy másik fiatalt, Tóvizi Patrikot hoztuk fel az NB III -as keretbõl. A kéztörésébõl felépült Sandal Dominik, pedig már játszani tud a vasárnapi harmadosztályú találkozón a Gyirmót FC Gyõr II. csapatában.