Most a nyáron sem volt sok változás az érdi VSE keretében,hiszen mindössze hárman távoztak és hárman érkeztek. Gyurácz Bálint, PalásthyNorbert és Zsivóczky Norbert igazolt el a csapatból és a helyüket három újlabdarúgó labdarugó tölti be. Az Ausztriát, Németországot és Szlovákiát is mármegjárt, 29 éves és 185 cm magas támadó, Pál Szabolcs komoly erõsítés lehet az Érdi VSEcsapatában. A Ferencvárosból érkezett jobb oldali védõ, Kárász Krisztián isállandósította már a helyét a csapatban. A mindössze 18 esztendõs csatár, FüzérZoltán, aki a Százhalombatta csapatából igazolt Érdre, pedig a jövõ emberénekszámít.

 

Az Érdi VSE játékos kerete:

Kapusok: Kertész Ferenc, Borek Norbert, Nagy Endre

Védõk: Bozsóki Imre, Csiszár Zoltán, Ebedli Zoltán, HontiAttila Zsolt, Kárász Krisztián, Németh Gábor Vince, Ország Péter, PintérNikolasz

Középpályások: Kónya Benjamin, Koós Gábor, Melcezr Vilmos, PallagiGábor Botond

Támadók: Balázsovics Máté, Füzér Zoltán, Kelemen Patrik, PálSzabolcs, Tárkányi Bence

   

A tavalyi bajnokságot második helyen végzõ csapat vázaegyütt maradt tehát és ennek a csapatnak az eredményei nagyon figyelemreméltóak. A bajnoki címet nyerõ ETO FC Gyõr mögött igaz, kilenc ponttal lemaradtaz érdi csapat, de a harmadik helyezett Kaposvári Rákóczi FC gárdáját, 8ponttal elõzték meg. A csapat kulcsemberének számító, a Siófok csapatában azélvonalban is szerepelt Melczer Vilmos is Érden maradt. A 31 éves támadóközéppályás, pedig nagyon gólerõs játékos, hiszen tavaly is 17 bajnoki találattalzárta az idényt.     

32 mérkõzés                23        3          6          70– 36            +34      72 pont

 

NB III. Nyugati Csoport 3. forduló – Érd, 2016 augusztus 21.

Érdi VSE – Gyirmót FC Gyõr II.   0 – 4

Gólszerzõ: Tárkányi 2 (40. perc, 89. perc), Melczer 2 (44.perc, 56. perc)

 

NB III. Nyugati csoport 20. forduló – Gyirmót, 2017 február26.

Gyirmót FC Gyõr II. – Érdi VSE  0 – 1

Gólszerzõ: Palásthy 75. perc

Az Érdi VSE július elején kezdte el a felkészülést abajnokságra és négy felkészülési mérkõzést játszott. Limperger Zsolt pedig úgynyilatkozott, hogy az elsõ hat közé várja a csapatot, de ezen belültermészetesen a legjobb helyezést akarják elérni. Minden mérkõzésen gyõzniszeretnének, és ezért egyértelmûen támadó futballt játszanak majd.

Balassagyarmati VSE (NB III) – Érdi VSE  0 – 5

Érdi VSE – Budaörsi SC (NB II)  4 – 6

Érdi VSE – Monor SE (NB III) 1 – 1

FC Dabas (NB III) – Érdi VSE 1 – 4

   

Az Érdi VSE összeállítása, a legutolsó FC Dabas ellenimérkõzésen:

Borek – Kárász (Ország 60. perc), Bozsóki, Hegedûs (Ebedli80. perc), Németh G. V. – Kónya (Pallagi 46. perc), Koós (Pintér 46. perc), Melczer– Balázsovics (Tárkányi 60. perc), Pál, Kelemen (Füzér 82. perc)

Gólszerzõk: Pál Szabolcs 64. perc, Tárkányi 74. perc, Melczer(11 – esbõl 80.perc), Németh Gábor Vince 90. perc