A napközbeni esőzés miatt meglehetősen felázott talaj fogadta a csapatokat a Mecsek-aljai stadionban, ami mindkét fél játékosainak megnehezítette a dolgát, sok volt a pontatlanság, egymás hibáiból próbálkoztak építkezni az együttesek. A hazaiak támadói is ki tudtak alakítani kisebb helyzeteket, de csapatunk részéről előbb Hajdú Ádám veszélyeztetett 20 méteres lövéssel, majd fél óra elteltével Hefler Norbert előtt adódott nagy lehetőség, amikor 25 méterről átemelte a kapujából kimozduló Helesfay Donátot, de a labda a kapu mellé szállt. Szünet után is többet birtokolta a labdát a hazai csapat, s a fölény egy órai játék elteltével érett góllá, amikor Geiger Norbert ártalmatlannak tűnő távoli lövése után talált utat a kapunkba. Néhány perc múlva Szatmári István 22 méteres lövése jelentett veszélyt a pécsi kapura, de Helesfay óriási bravúrral tartotta az előnyt csapatának. A találkozó záró szakaszában is drusztolva tartotta az előnyt a piros-fekete együttes, amikor viszont eljutottunk a támadó harmadba vagy a végső döntés nem vezetett sikerre, vagy a jó napot kifogó hálóőrük hiúsította meg egyenlítési kísérletünket.

Vas László: “Minket is súlytanak problémák, de szerencsére sikerült a hiányosságokat alázattal pótolni. Örülök, hogy ki tudtuk szolgálni közönségünket, több helyzetünk volt, ezért úgy érzem megérdemelt a győzelmünk. A sérüléssel és a vírussal küzdő hiányzóinknak ajánljuk győzelmünket.”

Csertői Aurél: “Nem játszottunk jól, de közepes teljesítménnyel is döntetlenre kellett volna hoznunk a meccset. Az elmúlt napok sok utazása rányomta bélyegét a produkciónkra. Az agresszíven játszó hazaiak ellen frisebben, ötletesebben kellett volna futballoznunk, de sajnos ma ez nem sikerült.”

Szöveges tudósítás a mérkőzésről: PMFC – Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0)

A mérkőzésről készült képek: PMFC – Gyirmót FC Győr képeken