Rangos nemzetközi utánpótlástorna helyszíne lesz mától Gyirmót.

Az úgynevezett V4 U14 Regional Cup szervezője ebben az esztendőben az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága. A tornán két csoportban küzd majd hat magyar, szlovákiai, cseh és lengyel utánpótláscsapat. A csoporttalálkozókat szerdán, a helyosztókat és a döntőt csütörtökön tartják a gyirmóti Alcufer Stadionban. 

A torna programja, június 14., szerda, A csoport: Malopolska–Nyugat-Szlovákia, 9 óra. Fejér–Malopolska, 11 óra. Nyugat-Szlovákia–Fejér, 16 óra. B csoport: Dél-Morvaország–Pozsony, 9 óra. Győr-Moson-Sopron–Dél-Morvaország, 11 óra. Pozsony–Győr-Moson-Sopron, 16 óra. 
Helyosztók, június 15., csütörtök: az 5. helyért, 9 óra, bronzmérkőzés, 10.15 óra, döntő, 11.30 óra. 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei együttes kerete: Adi Mátyás (ETO FC Győr), Balogh Benedek (ETO FC Győr), Béres Benedek (ETO FC Győr), Csernyi Kristóf (ETO FC Győr), Dobos Ádám (Gyirmót SE), Dömötör Ábel (MTE 1904), Gere Ákos (Gyirmót SE), Gerecs Ádám (ETO FC Győr), Heller Benjamin (ETO FC Győr), Hernádi Benjamin (ETO FC Győr), Herold Ádám (Gyirmót SE), Kiss Bence (ETO FC Győr), Kuzma Péter (ETO FC Győr), Lengyel Huba (ETO FC Győr), Mádi Flórián (ETO FC Győr), Papp Balázs (SC Sopron), Steszli András (ETO FC Győr), Szabó Zétény (SC Sopron), Tóth Szabolcs (Gyirmót SE), Vasi Zalán (ETO FC Győr). Vezetőedző: Szekeres Adrián, másodedző: Böjte Attila. 

„A sorozatot mi indítottuk útjára még 2018-ban, a visegrádi országok hozzánk közeli régiós szövetségeit kerestük meg partnerként – árulta el Horváth László, az MLSZ vármegyei igazgatója. – A tornát három- évenként más-más regionális szövetség rendezi meg a régiós válogatottak részére. Jövőre a nyugatszlovák (Nyitra), majd a kis-lengyel (Malopolska) szövetség (Krakkó) kapja meg a rendezési jogosultságot. Még 2019-ben Dunaszerdahelyen, aztán 2022-ben Krakkóban volt a torna, 2020-ban és 2021-ben sajnos a Covid miatt nem tudtuk megrendezni az eseményt. A Brno központú délmorva szövetség és a pozsonyi szövetség pedig az U17 korosztálynak rendez tornákat, amely sorozat a Danubia-Moravia Cup nevet kapta. Ezeket a tornákat szeptemberben, a V4 U14 Regional Cupot pedig mindig júniusban rendezzük. A tornák jelentősége abban van, hogy tükröt tartsunk a tizennégy és a tizenhét éves régiós válogatott játékosok elé azzal, hogy nemzetközi szereplési lehetőséget adunk nekik. Ezeken a tornákon ugyanis meg tudják mutatni, össze tudják hasonlítani jelenlegi tudásukat a szomszédos országok azonos korosztályú játékosaival, csapataival. Így reálisabb képet kaphatnak a fejlettségi szintjükről” – tette hozzá az igazgató. 

Forrás: www.kisalfold.hu