GYIRMÓT FC GYŐR – SV LAFNITZ (Ausztriai II.o.) 1-5  (0-5)

Felkészülési mérkőzés – Győr-Gyirmót Alcufer Stadion

Vezette: Derdák Marcell (Kóbor Péter, Huszár Balázs)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Hudák, Csörgő, Jova B. (Lányi B. 33) – Kovács M. (Hajdú 78), Kovács D. – Kicsun (Molnár J. 70), Takács R.(Szőke 70), Medgyes – Adamcsek (Erdei 70) Vezetőedző: Tamási Zsolt

 

SV Lafnitz: Zingl – Burmeister (Schriebl sz.), Feyrer, Mihaljevic, Siegel – Prohardt (Trograncic 61) – Leipold (Butkovic sz.), Lederer, Mahmic (Neubauer 60), Vucenovic (Murataj 60) – Plavcic Vezetőedző: Robert Weinstabl 

Gólszerzők: Kicsun ill: Vucenovic, Leipold 2, Mahmic 2,

Három hetes szünet után január elején kezdte meg csapatunk a felkészülést a 2023-2024-es bajnoki idényének tavaszi szezonjára. Az elmúlt évekhez hasonlóan most sem utazott együttesünk külföldi edzőtáborba, hiszen a Gyirmóti Sportcentrum infrastrukturális adottságai, s a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítményei maradéktalanul kielégítik az ez irányú követelményeket. A kezdeti orvosi és terheléses vizsgálatokat követően a napi edzések mellett természetesen felkészülési mérkőzések is szerepeltek a programban. Mint azt Tamási Zsolt vezetőedzőnk korábban is elmondta, három edzőmeccset tervezett a fiúknak, melyből az elsőn Telkiben játszottak az NBII ötödik helyén álló HR-Rent Kozármisleny együttesével. Ezen a találkozón az ellenfél frissen igazolt labdarúgója Daru Bence volt eredményes, míg nálunk Adamcsek Máté és Erdei Milán talált a Baranya-megyei gárda kapujába, így 2-1-es sikerrel vehettük az első akadályt. A következő összecsapásra a Sándor Károly akadémia edzőkomplexumában került sor, ahol az élvonalbeli hatodik helyezett MTK Budapest fogadott minket, itt azonban gólt egyik csapat támadóinak sem sikerült elérniük, így 0-0-s eredménnyel térhettünk haza.

E hét péntekén immár hazai környezetben, az Alcufer Stadionban fogadhattuk az osztrák másodosztály tizedik helyén tanyázó SV Lafnitz együttesét, amelynek játékosa volt az azóta már válogatottságig szárnyaló korábbi támadónk Varga Barnabás, akinek mi is nagyon sokat köszönhetünk. Ezzel a főpróbával meccsek tekintetében célegyenesbe ért együttesünk a február 4-én kezdődő tavaszi szezon rajtjára.

Meglepték csapatunkat a vendégek, ugyanis már a hetedik percben megszerezték a vezetést, amikor egy jobb oldali támadás végén a bal a középen felzárkózó Vicenovic lőtt a kapu jobb oldalába, majd rövid idő elteltével Mahmic emelésénél a felső léc volt segítségünkre. Az első negyedóra végén ismét a Lafnitz játékosai örülhettek, amikor Leipold használta ki közelről az elmélázó védőink felkínálta lehetőséget. A szépítés érdekében próbált feljebb zárkózni a Gyirmót, de félórai játék után mégis a vendégek növelték előnyüket, ugyanis Leipold jobb oldali beadása után Mahmic helyezett a kapu közepébe. Ezt a párosítást kettő perc elteltével megismételték, amikor előbbi ívelése után Mahmic kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. Az első hazai helyzet bő félórai játék után adódott, de Kicsun lövésénél a védők mentettek. A játékrész záró pillanataiban ismét rövidzárlat volt a hazai védelemben, amit Leipold használt ki, amikor a tizenhatos körívétől kapásból lőtt a léc alá. A második játékrészben kiegyenlítettebbé vált a játék, aminek eredményeként Kicsun meg is szerezte a Gyirmót szépítő gólját.

Az első játékrészben meglepte házigazdáját az osztrák másodosztályú Lafnitz, melynek támadói lendületesen, ötletesen szőtték akcióikat, amikből aztán könnyű gólokkal meggyőző előnyre tettek szert, míg a sárga-kékek ritkán jutottak el helyzetig. Szünet után feljavult a Gyirmót játéka, ami egyórai játék elteltével meg is hozta a szépítő találatot, amikor Kicsun fejezett be góllal egy szép jobb oldali támadást. A szünet utáni játék bíztató volt a hazaiak részéről, de ez is csak az első játékrész eredményének kozmetikázására volt elég. A sárga-kékeknél pályára lépett a közelmúltban igazolt 26 éves támadó Molnár János, aki az ESMTK színeiben 21 mérkőzésen 16 alkalommal vette be aktuális ellenfele hálóját.

Tamási Zsolt: Rémálomszerű volt az első félidő, amiben óriási hibákat követtünk el, amiket könnyű góllal büntetett az ellenfél, kijózanító pofon volt. Tanulság, de nyilván nem ebből fogunk kiindulni, azonban a megfelelő következtetéseket le kell vonnunk. Szünet után nem csak tartása volt csapatunknak, hanem helyenként az ellenfelünk fölé is tudtunk kerekedni, nagy akarattal játszottunk, több szép támadást vezettünk, azonban sajnálom, hogy ezekből csak egy gólt tudtunk szerezni. Jó csapattól kaptunk ki, a meccs szolgálta a felkészülésünket, jó lett volna nyerni, de ez egy ilyen nap volt.

 

Robert Weinstabl: A saját csapatom játékával elégedett vagyok, amit elterveztünk azt többnyire működött. Nagyon hatékonyan játszottunk előrefelé, hiszen majdnem minden lehetőségünket gólra tudtuk váltani. Ez a mérkőzés egy nagyon jó teszt volt számunkra, hiszen nekünk még négy hét van a felkészülésből. Nagyon jó volt, hogy füves pályán tudtunk játszani.