Németh Zoltán Sopronban kezdte labdarúgói pályafutását, majd tíz éven keresztül rúgta a bőrt a Videoton NB I-es csapatában. Zoltán 1996 óta utánpótlás edzőként dolgozott Sopronban, miközben a Mattersburg csapatánál még focizott. Sopronban valamennyi korosztály edzője volt, és 2003-ban mutatkozott be Békéscsabán élvonalbeli edzőként. Másfél éves másodedzősködés után 2005-ben Székesfehérváron debütált Csertői Aurél mellett. A két szakember már tizenhat éve ismeri egymást, hiszen a Videotonnál, a Haladásnál, az ETO-nál, Pakson és most Gyirmóton is együtt dolgozik immár két éve és együtt sikerült csapatunkat ez első osztályba delegálni.

Beszélnél a kettőtök munkakapcsolatáról, mitől működik ennyire jól ez a páros?

Jó munkakapcsolat alapja, hogy a labdarúgásról azonosan gondolkodunk nagyon jó a munkamegosztásunk, a szakmai stábban mindenkinek meg van a saját feladata és pont ezért vannak olyan részek amelyekben szabad kezet kapunk. Csapatmunkában gondolkodunk és azonosak a nézeteink, emiatt tudunk együtt működni, és sikeresek, lenni. Hosszú ideje ismerjük, egymást szinte olvasunk egymás gondolataiban. Tizenhat év alatt rengeteg sikert értünk el persze voltak kudarcok is szerencsére nem olyan sok. Több volt a siker, mint a kudarc. Egymás munkáját őszintén meg tudjuk egymással beszélni, ami azt hiszem, hogy nagyon sokat jelent, ha valamit esetleg máshogy látunk azt is meg tudjuk beszélni. Az elvégzett munkában hiszünk.

Mi az ön feladata a stábon belül?

Az aktuális ellenfélből mindig felkészülünk, és ez alapján állítjuk össze a heti edzésprogramot. Ő felügyeli az edzéseket a  gyakorlati részét pedig megoldom.

Mennyire elégedett a csapat rajtjával, hogy látja a csapat eddigi teljesítményét, illetve mit vár a soron következő Puskás Akadémia elleni találkozótól?

Nagyon szép fél évet produkáltunk az NB II-ben, veretlenül hoztuk le a tavaszi szezont így sikerült feljutnunk az élvonalba. Az NB I viszont már egy más szint, de ennek ellenére úgy érzem, hogy a csapat az első négy fordulóban mindent megtett a győzelemért. Nyugodt vagyok, hogy a játékosok a maximumot nyújtják mindenegyes mérkőzés alkalmával, meg tudják mutatni, hogy az NB I elvárásainak is meg tudnak felelni. Hosszú távú stratégiában gondolkodunk célunk egyértelműen a bent maradás, ezért szeretnénk mindig olyan pozícióban maradni, hogy az előttünk lévők ne tudjanak nagyon ellépni tőlünk. Az elmúlt mérkőzésen megérdemelten szereztünk egy pontot viszont a Kisvárdai meccs után maradt bennünk némi hiányérzet, de kicsivel, több szerencsével megszerezhettük volna a győzelmet. Mindenki tudja, hogy Puskás Akadémia kiemelkedő csapat anyagilag és játékos állományát tekintve is. Hazai pályán megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat, nem feltartott kezekkel megyünk, ki a pályára mivel minden meccset szeretnénk megnyerni. Ha megfelelő lesz a koncentrációnk, akkor még talán a győzelem is benne lehet.

Mit vár a csapat NB I-es szereplésétől?

Minden mérkőzésen fejlődési folyamatot figyelünk, hogy fejlődik-e a játékunk és fel tudjuk venni a ritmust, mivel itt gyorsabb a játék és nagyobb taktikai csata zajlik a csapatok között. Örvendetes, hogy vannak fiatal játékosaink, akik mérkőzésről mérkőzésre szerepet kapnak és ez által fejlődni tudnak. Ha ez a folyamat megmarad, én úgy érzem, el tudjuk érni a célunkat ugyanis mindent, megtesznek a játékosok és biztos vagyok benne, aki a pályára lép a maximumot fogja nyújtani.