Azzal az óhajjal utaztunk hétvégén Csákvárra, hogy a márciusi hullámvölgy utáni kettő győzelmünket követően a sikeres vágányon maradva újabb idegenbeli skalpot gyűjthessünk be, így tovább zárkózhatnánk az élmezőnyhöz.

A Csákvár évek óta tudatosan építkező csapat, a felcsúti akadémiáról érkező játékosok mellett van egy rutinos magja, évek óta nehéz mérkőzéseket játszunk velük, erre számítok vasárnap is, de bízom benne, hogy három ponttal térhetünk haza – osztotta meg gondolatait a találkozó előtt Tamási Zsolt vezetőedzőnk.

Mint ismert, a csapat ismét kitett magáért és az értük szorító szimpatizánsaikért, ugyanis Csákvárról is sikerült elhozni a bajnoki pontokat, úgy, hogy a találkozó mindkét játékrészét eredményesen, góllal zárta. Az első félidő vége előtt néhány perccel Zelizi felszabadítása után a szél a labda alá kapott, amely így visszapörgött, Adamcsek Máté lecsapott rá a jobb oldalon, majd az alapvonalról visszapasszolt az érkező Jevhenyíj Kicsun elé, aki 8 m-ről jobbal, nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt, előnyhöz juttatva ezzel csapatunkat. Szünet után feljebb tolta játékát a hazai gárda és próbált dominálni, de védelmünk rendre megfojtotta gólszerzési törekvéseiket. A hazaiak a maguk által diktált iramba kissé belefáradtak, így az idő múlásával ismét a mi játékunk érvényesült, ami a lefújás előtti pillanatokban újabb gólban csúcsosodott ki, amikor Medgyes Zoltán jobb oldali beadását követően a jobb összekötő helyénél érkező – csereként pályára lépett –  Szegi Vince védőjét megelőzve 8 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt, ezzel pontot tett a még felmerülő kérdésekre, így jutott mindkét félidő végére egy-egy vendégtalálat, amivel megérdemelt győzelmet szereztünk.

A lefújáskor Tamási Zsolt vezetőedzőnk is elégedetten érdekelt:” A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk. Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, több góllal kellett volna vezetnünk. Tudtuk, hogy szünet után a hazaiak ránk jönnek, a szél is őket támogatta. Ekkor azonban szerencsére a tudatos taktikai játékunk domborodott ki.”

Következő feladatként a bajnoki tabellán előttünk álló Kozármisleny elleni hazai mérkőzésünkre készülhetünk. Baranya megyei gárda otthonában ősszel is meglehetősen furcsa találkozót játszottunk, ugyanis „Álomrajt után pontvesztés” címmel voltunk kénytelenek felvezetni a szakmai értékelés olvasmányát. Vendég szempontból álomszerűen indult a találkozó, hiszen negyedóra elteltével kettőgólos előnyre tudtunk szert tenni. Tízpercnyi játék után Adamcsek Máté középen kihagyott helyzete után az agilis Medgyes Zoltán elé került a labda, aki a baloldalról pontosan ívelt a hosszúsaroknál érkező Soltész Dominik felé, ő pedig 5 méterről a kapu bal oldalába fejelve szerzett vezetést. Még sokan az első gól hatása alatt voltak, amikor néhány perc elteltével ismét vendéggólt láthatott a nagyérdemű, de ekkor fordított szereposztásban, Soltész Dominik ívelt a baloldalon érkező Medgyes Zoltán felé, aki 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt, szinte sokkolva ezzel a hazai csapatot és a nekik szorító nézőket. A dupla előnnyel mehettünk pihenőre a szünetben, de akkor is tudtuk, hogy nehéz második játékrész várhat ránk, s ez sajnos be is igazolódott. Fordulás után Medgyes Zoltán kapufája jelentette az első igazi helyzetet, s ha ekkor gólnak örülhetünk, lezárhattuk volna a találkozót, de nem így történt. Ahogyan peregtek a percek, egyre jobban feljavult és lendületbe jött a hazai együttes. Az erőfeszítésük rövid időn belül eredményre is vezetett, hiszen egy óra elteltével Kirchner hozta vissza csapatát a meccsbe, majd kis idő múlva Horváth P. egyenlíteni is tudott. A hátralévő időben is igazán jó iramú, helyzetekkel fűszerezett produkciót nyújtott mindkét csapat, de a hálók már érintetlenek maradtak, így mivel az első félidőben a vendégek, fordulás után azonban a hazaiak játszottak eredményesebben, a döntetlen igazságosnak volt mondható.

Az akkori mérkőzésünk után Tamási Zsolt vezetőedzőnk is kiemelte sajnálatát, hogy a jó kezdés ellenére pontokat veszítettünk: – Ahogyan a játékosaim fogalmaztak, teljesen üres az a bizonyos pohár. Az elején ült a játékunk, az történt, amit elterveztünk. Kettőgólos előnyünknél is meg voltak a lehetőségeink, hogy egy újabb találattal lezárjuk a mérkőzést, de sajnos nem sikerült. A veszélyesebb támadásaink, nagyobb helyzeteink nekünk voltak, ezért hiányérzetem van. Megemelem a kalapomat a hazai csapat előtt is, hiszen igazolták jó hírüket, nagyot futballoztak szünet után, de úgy érzem itt hagytunk kettő pontot

Visszakanyarodva napjainkra elmondható, hogy az előttünk álló hétvégén ismét igazi rangadóra van kilátás az ALCUFER Stadionban, ugyanis a HR-RENT Kozármisleny gárdája minket megelőzve a dobogósok üldözőjeként érkezik hozzánk. Mostanában meglehetősen rapszodikus eredménysorral büszkélkedhet, ugyanis az elmúlt hét fordulóban három győzelem és egy döntetlen mellett szintén háromszor alulmaradt aktuális ellenfelével szemben. (2024. 03. 03. Budafok o: 2-0, 2024. 03. 10. Szeged i: 2-0, 2024. MTE o: 2-1, 2024. 03. 31. i: PMFC i: 2-2, 2024. 04. 07. Kazincbarcika o: 0-2, 2024. 04. 15. Vasas i: 2-1, 2024. 04. 21. Ajka o: 1-0). Mi a gyengébb március után három győzelemmel (2024. 04. 07. Siófok i: 2-4, 2024. 04. 14. BVSC o: 2-1, 2024. 04. 21. Csákvár i: 0-2) a tarsolyunkban várhatjuk a két csapat vasárnapi megmérettetését.

A bajnoki tabellára tekintve láthatjuk, hogy 1989-ben alapított, majd 2007-ben a másodosztályba jutott kék-sárga ellenfelünk 29 fordulót követően 13 győzelemmel, 7 döntetlennel és 9 vereséggel, 46-35-ög gólkülönbséggel, valamint az ezek által szerzett 46 ponttal az 5. helyen áll, míg mi szorosan mögöttük, 11-11-7-es mérkőzés és 40-33-as gólmutatóval, 44 ponttal a 6. helyet érdemeltük ki. E számok tükrében kijelenthető, hogy egy estleges hazai győzelem esetén „helycserés támadás” történhetne a két csapat között.

Az egymás elleni mérleget figyelembe véve azt láthatjuk, hogy eddig 19 alkalommal találkozott egymással a két együttes, amin belül 12 gyirmóti siker mellett 5-ször osztoztak a pontokon a csapatok, míg 2 mérkőzésen leendő vendégeink örülhettek.

A vasárnapi rangadó előtt Tamási Zsolt vezetőedzőnk természetesen dicsérte a fiúkat a csákvári siker után, de óvatosságra intett a közelgő találkozónkkal kapcsolatban: – Az első félidővel szinte maximálisan elégedett voltam, nagyon jól játszott a csapat, hiányérzetem talán csak azért van, mert csak egy gólt sikerült rúgni. Szünet után a szél a hazaiakat támogatta, s ekkor már több volt a játékban a technikai hiba, viszont taktikailag megoldották a fiúk a feladatot. Nem szeretném elkiabálni, de talán mindenki felépült sérültjeink közül, Soltész Dominik is már a csapattal együtt készül, de nyilván a három hetes kihagyás meglátszik rajta, és most eltiltottunk sem lesz. A Kozármisleny szereplése pozitív meglepetés, de ismerve vezetőedzőjük Aczél Zoltán habitusát és szakmai felkészültségét, akkor viszont érthető a helyezésük. Mindenképpen szeretném, ha a mi csapatunk játékát jellemezné a kezdeményező készség, s visszaköszönnének azok a játékelemek a kilencven perc során, amit gyakorolunk és az egész szezonban próbálunk játszani. Főleg küzdőszellemben, karakterben, mentalitásban kell felnőnünk a feladathoz a következő találkozóinkon.

Az időjárás előrejelzések alapján bízunk benne, hogy – talán végleg megérkezve – visszatér a tavasz és jó idő fogadhatja szimpatizánsainkat. A Merkantil Bank Liiga másodosztályú küzdelemsorozata 30. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – HR-RENT Kozármisleny találkozó 2024. április 28-án, vasárnap 17.00-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.