MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Aqvital FC CsákvárGyirmót FC Győr

 0-2  (01)

Csákvár: 260 néző

Játékvezető: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Szalai, Karacs, Gregor(Babos L 85), Murka – Mészáros D.(Juhász L. 65) – Gazdag V. (Yablonskyisz), Farkas A. (Dencinger 85), OmingerG., Szakály D. (Simon A. 65)– Nagy Z.

Vezetőedző: Tóth Balázs

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi Lányi B., Hudák, Csörgő, Hajdú Kovács M., Kovács D. – Kicsun (Molnár J. 85), Madarász(Szegi 69), Medgyes Adamcsek(Erdei 91)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Kicsun (0-1) a 39., Szegi (0-2) a 89. percben.

39. perc: Zelizi felszabadítása után a szél a labda alá kapott, amely így visszapörgött, Adamcsek lecsapott rá a jobb oldalon, majd az alapvonalról visszapasszolt az érkező Kicsun elé, aki 8 m-ről jobbal nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

89. perc: Medgyes jobb oldali beadását követően a jobb összekötő helyénél érkező Szegi a védőjét megelőzve 8 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt (0-2).

Az elmúlt kettő forduló sikere után ismét feljebb zárkózhattunk a középmezőny elejére, így egészséges önbizalommal várhattuk az újabb kihívást jelentő idegenbeli találkozónkat, ami jelen esetben Csákvárra szólított minket.

Már az első percekben nagy lehetőség nyílt a vezető gól megszerzésére, amikor Kicsun Jevheníj törhetett kapura zavartalanul, de nem tudott élni a lehetőséggel. A félidő nagy részében küzdelmes, helyenként jó iramú mezőnyjátékot láthatott a nagyérdemű, a nagyobb helyzetek a hazai kapunál alakultak ki. A szünet előtt öt perccel meghozta eredményét a lelkes vendégjáték, amikor az agilis Jevhenyíj Kicsun szerzett előnyt a sárga-kékeknek.

Látványosan próbálta feljebb tolni játékát a hazai gárda az egyenlítés érdekében, ez által lüktetőbbé váltak a játékrész első percei, de a kapu előtti szituációkat rendre megfojtotta a jól záró vendégvédelem. A félidő derekától a gyirmótiak játéka is nyíltabbá vált, az adódó kontrák rendre magukban hordozták a gólveszélyt. Kovács Milán, Medgyes Zoltán és Jevhenyíj Kicsun  is többször a védelem mögé tudott kerülni. A döntő momentum azonban a csereként pályára lépő Szegi Vince nevéhez fűződik, aki Medgyes Zoltán pontos beadása után fejesből szerzett találatával pontot tett a még felmerülő kérdésekre, így mindkét félidő végére jutott egy-egy vendégtalálat, amivel megérdemelt győzelmet szereztek.

Tóth Balázs: iramú találkozó volt, amin belül gól nélküli állásnál kihagytuk a ziccerünket, ami után egy véleményes gólt kaptunk. Mindent elkövettünk az egyenlítésért, kitámadtunk, a második kapott gólunk már nem osztott, nem szorzott.

Tamási Zsolt: A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemeltemnnyertünk. Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, több góllal kellett volna vezetnünk. Tudtuk, hogy szünet után a hazaiak ránk jönnek, a szél is őket támogatta. Ekkor a tudatos taktikai játékunk domborodott ki.