Keglovich László Gy-M-S Vármegyei Kupa-döntő

Abda SC-VVFK BAU – Vitnyéd SE

  2-3  (2-1)

Gyirmót: 1240 néző.

Játékvezető: Krasznai Roland (Makkos Rozália, Horváth Richárd)

Abda: Takács B. – Balogh L., Tóth K., Kovács Á., Babayigit – Visy, Korsós D. (Vígh N. 77) – Kerékgyártó (Gál D. 72), Peczár (Szűcs), Éri, Majdics (Kovács B. 86)

Vezetőedző: Knauz Csaba

Vitnyéd: Germán M. – Hécz, Pankotai, Sulyok, Papp R. – Németh M. – Horváth A., Varga G. (Domján D.), Szalai András – Szalai Attila (Kleizer 72), Tamás A.

Vezetőedző: Kiss Ákos

Gólszerző: Szalai Attila (0-1) a 26., Hécz (öngól 1-1) a 27., Éri (2-1) a 45., Papp R. (2-2) a 47., Németh M. (11-esből 2-3) a 87. percben

27. perc: Jobb oldalról a apu elé fejelt labdát a hosszúsaroknál érkező Szalai Attila 6 méterről a kapu bal oldalába fejelte (0-1).

28. perc: A jobb oldalon felfutó Éri beadása után a menteni szándékozó Hécz lábáról, 5 méterről saját kapuja közepébe pattant a labda (1-1).

45. perc: Peczár jobb oldalról leadott nagy lövése után a labda a bal oldali kapufáról a középen érkező Éri Dominik elé pattant, ő pedig 8 méterről ballal a kapu jobb oldalába helyezett (2-1).

47. perc: Jobb oldali 18 méteres vitnyédi szabadrúgásból Papp Richárd ballal, nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (2-2).

88.perc: Peczár bizonytalankodott a tizenhatos sarkánál, Kleizer lépett elé, így az abdai játékos buktatta őt, ami után a játékvezető büntetőt ítélt, amiből Németh Márton jobbal a kapu jobb oldalába lőtt (2-3).

A 2023-2024-es bajnoki évben immár 16. alkalommal került kiírásra városunk olimpiai bajnokáról Keglovich Lászlóról elnevezett Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kupa, melynek döntőjére most a Gyirmót – Haladás NBII-es rangadót megelőzően 14 órai kezdéssel került sor a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban.

Szép számú nézősereg gyűlt össze a Marcal-parti Alcufer Stadionba, ahol a résztvevő Abda és Vitnyéd község apraja-nagyja lelkesen buzdította csapatukat. A találkozó első félidejének derekán gyors gólváltást hajtottak végre a játékosok, ugyanis az egyik oldalon Szalai Attila fejese után a vitnyédiek szereztek vezetést, amire azonban egy perc múlva jött a válasz, ugyanis Hécz Alex rosszul sikerült mentési kísérlete után a labda a saját kapujába perdült. Már-már sokan a szünetet várták, amikor egy bődületes kapufa után Éri Dominik eszmélt leggyorsabban és az üres kapuba helyezett, így az abdaiak vonulhattak előnnyel pihenőre. Ez azonban hamar elillant, ugyanis fordulás után Papp Richárd egyenlített egy szabadrúgást követően. Egyórai játék után Kovács Alex járt közel az újabb gólhoz, de életerős lövése után Takács Bence bravúrral védett. Az utolsó húsz percre megfogyatkozott a Vitnyéd, amikor Pankotai István kapta meg második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Három perccel a vége előtt egy gyermeteg hiba utáni büntetőből Németh Márton szerezte meg a győztes találatot.

Az MLSZ Vármegyei Igazgatósága révén tisztes örökséget folytatnak a sorozattal, amit még 2008-2009-ben a régi Megyei LSZ elnöksége indított útjára, és a másfél évtized alatt csak 2020-ban, a Covid fertőzés időszaka alatt nem került befejezésre. Az idei kiírásban 117 amatőr egyesület indult, mindenki a megyében, akinek van felnőtt gárdája. Eddig hat forduló került lejátszásra, amik után a hetedik találkozó immár a döntőt összecsapást jelenti. Eddig három egyesület tudott duplázni, hiszen az MTE, a Csorna és a Nyúl már kétszer is magasba emelhette a vándorserleget, esetleges mai sikerével hozzájuk csatlakozhat az Abda, amely eddig egyszer tudott diadalmaskodni a sorozatban. Három-három alkalommal volt a Keglovich Kupa döntője az ETO Parkban, valamint a Gyirmót FC Győr otthonában, az ALCUFER Stadionban. A győztes a mellett, hogy természetesen a vándorserleget, a kupát és az érmeket is megkapja, további ötszáz ezer forinttal lesz gazdagabb, míg a döntő vesztese háromszáz, a kettő harmadik pedig száz-száz ezer forintot vihet haza. A sorozat eddigi találkozói alapján a két döntősön kívül a Győrszentiván SE, az Üstökös FC Bácsa, a Koroncó KSSZE és a Mezőörs KSE kvalifikálta magát a MOL Magyar Kupa küzdelemsorozatába.

Knauz Csaba: Igazi fordulatos kupadöntő volt! Nekük kellett volna okosabban játszani, de alapvető hibákat követtünk el. Nem tudtuk érvényesíteni emberelőnyünket, de ennek ellenére gratulálok játékosainknak. Remélem holnapra az ezüst is jobban csillog majd!

Kiss Ákos: A félidőben nagyon ideges voltam, amit néhány tárgy bánt, de örülök, hogy a döntőbe jutás után a mi nevünk kerül fel győztesként a serlegre. Nagyon elégedett vagyok, hiszen ezt a sikert végül emberhátrányban értük el.

ÚT A DÖNTŐBE:

AbdaVitnyéd

  1. forduló: Öttevény-Abda (0-3), Bősárkány – Vitnyéd (0-7)
  2. forduló: Markotabödöge-Abda (0-15), Himod – Vitnyéd (3-0)
  3. forduló: Rábaszentandrás–Abda (0-4) SVSE–Vitnyéd (1-5)
  4. forduló: Abda–Győrújfalu (4-0), Ménfőcsanak–Vitnyéd (1-3)
  5. forduló: Nyúl – Abda (0-3), Vitnyéd–Hegykő (1-0)
  6. forduló: Abda–Mezőörs (2-1), Vitnyéd–Koroncó (3-2)
  7. forduló: Döntő: Abda SC-VVFK Bau – Vitnyéd SE 2-3