Az elmúlt hétvégén stílszerűen a Balaton-parti fővárosban Siófokon sikerült feledtetni a korábbi három pont nélküli találkozónkat magában foglaló hullámvölgyet, így a lelkeket is megnyugtató győzelem után készülhetünk az újabb hazai megmérettetésre. Visszapillantásunkban kiemelhetjük, hogy az első félidei vendégelőny után felpörögtek az események, hiszen mindkét gárda nyílt támadófutballal rukkolt ki, ami újabb gólokat eredményezett.

Vezetőedzőnk Tamási Zsolt a győzelem ellenére természetesen a hibákat sem hagyta ki értékeléséből: “Az elmúlt fordulókhoz képest most sokkal több technikai hibával játszott csapatunk, különösen a mérkőzés első negyedében éreztem feszültséget játékosainkon. Minőségileg gyengébb játékot produkált együttesünk, óvodás gólokat kaptunk, de szerencsére az ellenfél kapuja előtt jó megoldásokat választottak a játékosok. Idegenben négy gólt rúgtunk, ezért is érzem úgy, hogy megérdemelten nyertünk.”

Ez a siker hitet adhat labdarúgóinknak a tekintetben is, hogy a márciusi kudarcok után igenis ők is vissza tudnak találni arra az útra, ami méltó a sárga-kék mez hagyományaihoz. Természetesen túlértékelni sincs értelme a siófoki győzelmet, annál inkább sem, hiszen ez is csak akkor nyeri el igazán értelmét, ha a hétvégén esedékes BVSC-Zugló elleni hazai találkozónk után is örömmel jönnek le játékosaink a pályáról.

Az 1911-ben alapított, szintén kék-sárga színekben szereplő Budapesti Vasutas Sport Club-Zugló Közhasznú Egyesület (BVSC-Zugló) egy jelenleg 13 szakosztályt magában foglaló budapesti sportközösség, amit sportoló vasutasok hoztak létre azzal a céllal, hogy egységes keretek között zajló sportolási lehetőséget biztosítson a fővárosi MÁV dolgozóknak. Az egyesület a magyar egyetemes sporttörténelemben mindig kiemelt helyet foglalt el. 2011-ben a BVSC neve BVSC-Zuglóra változott, mivel a klub irányítását átvette a budapesti XIV. Kerületi Önkormányzat.

A fővárosiak jelenleg 27 fordulót követően nyolc győzelemmel, hat döntetlennel és tizenhárom vereséggel, 28-38-as gólkülönbséggel és az így szerzett 30 ponttal a veszélyes zónának számító 14. helyen állnak, míg mi 9-11-7-es meccs, valamint 36-32-es gólmutatóval és az ezek által kiérdemelt 38 ponttal a 6. pozícióból várhatjuk a folytatást.

Egymás elleni meccsként az egyedüli őszi találkozónk említendő, ami történelmi mérkőzés volt, ugyanis a BVSC-Zugló gárdájával korábban bajnoki, vagy kupa, de még felkészülési mérkőzésen sem találkoztunk. Egy bizonyos tekintetben ünneprontóak voltunk, ugyanis ezen a napon ünnepelte 72. születésnapját a kezdő sípszó előtt köszöntött Őze Tibor, a vasutas csapat szakmai igazgatója. Az említett összecsapáson az első játékrészben nem sikerült betalálniuk a csatároknak egyik kapuba sem, szünet után azonban szerencsére Szegi Vince (61. perc: 0-1), Soltész Dominik (68. perc: 0-2), majd Medgyes Zoltán (84. perc: 0-3) is eredményes volt, a magunk javára fordítva ezzel a két csapat ez irányú mérlegét, összevetését.

Szakmai munkánk irányítója Tamási Zsolt is bízik benne, hogy sikerül itthon tartani a bajnoki pontokat: “Aki nézi a mérkőzéseinket, az láthatja, hogy tudatosan hátulról építkezünk, sokat is gyakoroljuk a labdakihozatalokat, amiben megítélésem szerint jó szintet képviselünk a másodosztályban. A siófoki győzelem és az eredmény ellenére nem voltam maradéktalanul elégedett a játékunkkal, dicséretes volt, hogy idegenben négy gólt tudtunk rúgni, de az egyéb elemeiben nem teljesítettünk úgy, mint az előző hetekben, bizonytalanabbak voltunk védekezésben, mint szoktunk lenni. Több hiányzónk van eltiltások és sérülések miatt, de a BVSC-Zugló elleni keretben most mások is lehetőséget fognak kapni a bizonyításra. Több korábbi válogatott és rutinos első osztályú labdarúgóval rendelkeznek a fővárosiak, ezért biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de nem lehet más célunk, mint hazai pályán győzni.”

A Merkantil Bank Liga másodosztályú küzdelemsorozata 28. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – BVSC-Zugló találkozó 2024 április 14-én, vasárnap 17.00-kor kezdődik az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.