NB III Észak-nyugati Csoport, 28. forduló

ETO Akadémia – Gyirmót FC Győr II.

 1-4 (0-1)

ETO Park: 147 néző.

Játékvezető: Sveda Marcell (Végh Márton, Kondákor Krisztián)

ETO Akadémia: Kiss Á. – Bíró B., Koncz (Rátonyi 67), Kulcsár, Tamás K. – Décsi – Hamed (Nagy D. 81), Tudor, Vingler L., Herczeg M. (William 58) – Tarcsi

Gyirmót FC Győr II: Gruttó – Somogyi (Kiss B. 79), Major M., Tóth D. (Németh N. 79), Peisser – Szabó K., Lázár P. – Ominger B. (Barta 79), Bagó (Gönye 85), Szűcs P. (Reizer B. 90) – Halácsi

Vezetőedző: Ördög József

Gólszerző: Peisser (0-1) a 12., Lázár P. (0-2) a 60., Peisser (0-3) a 75., Rátonyi (1-3) a 85., Halácsi (1-4) a 89. percben

12. perc: Bagó bal oldali szöglete után a védők kifejelték a labdát, ami így Peisser elé került, ő pedig 22 méterről, ballal kapásból a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

60. perc: Bagó bal oldali szöglete után a megcsúsztatott labda a hosszúsaroknál érkező Lázár P. elé került, ő pedig 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-2).

75. perc: Bagó jobb oldali keresztlabdája után Szűcs P. készítette le a labdát az érkező Peisser elé, aki 17 méterről ballal a kapu job oldalába lőtt (0-3).

85. perc: Tarcsi adott remek labdát a bal oldalon kilépő Rátonyi elé, aki kapura tört és a kimozduló Gruttó mellett jobbal 13 méterről a kapu bal oldalába helyezett (1-3).

89. perc: A hazai védők bizonytalanságát kihasználva Szűcs P. szerzett labdát, majd a kimozduló Kiss Á. mellett jobbra passzolt az érkező Halácsi elé, aki 6 méterről az üres kapuba helyezett (1-4).

A bajnoki tabellán ötödik helyet elfoglaló csapatunk a kiesők előtt, a tizenharmadik pozícióban álló szomszédvári ETO Akadémia fiataljainak vendége volt, így talán joggal bízhattunk egy esetleges vendégsikerben.

Jól kezdte együttesünk a találkozót, ugyanis bő tíz perc elteltével egy bal oldali szögletből induló akció végén Peisser Soma elemi erővel lőtt a hazaiak kapujának bal oldalába. A játékrész hátralévő részében mindkét oldalon adódott néhány kisebb lehetőség, de a megszerzett előny birtokában taktikusan játszva tartotta az eredmény csapatunk. Egyórai játék után nagy egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, amikor Tamás Kornél a felezővonalat átlépve észrevette a kapujából kinnálló Gruttó Bencét, 40 méterről ballal kapura emelt, de a labda a lécre pattanva hagyta el a játékteret. Ez hamar megbosszulta magát, hiszen az ellentámadásnál egy bal oldali szöglet után a hosszúsaroknál érkező rutinos Lázár Patrik fejesével növelte az előnyt, majd Peisser Soma önmaga második, csapata harmadik találatával már el is döntötte a találkoozót. Ezután még az ex-gyirmóti Rátonyi Soma szépíteni tudott, de a záró pillanatokban ismét vendéggól született, amikor Halácsi Mirkó tett pontot a mérkőzésre.

Szekeres Adrián: Csak gratulálni tudok a vendégek csapatának, nagyon jól használta ki az előtte adódó lehetőségeket, látványos gólokat szereztek. Türelmes embernek tartom magam, sajnos azonban ma többet foglalkoztam a játékvezetői döntésekkel, mint azt szabadott volna, ezek elvitték a meccsről az energiámat. A találkozót befolyásoló hibák voltak, de nyilván ez a mi felelősségünk is, hogy ezt jobban kontrolláljuk. Ma tényleg nehéz lett volna csak az ellenfelet megverni.

Ördög József: A stabil védekezésre és az abból indított kontrákra építő hazaiak ma nem találták játékunk ellenszerét. Nem volt nehéz feltörni a zöld-fehérek védelmét, ami szerencsére folyamatos, jó játékunknak köszönhetően többször is sikerült. Végig koncentráltak, élesek voltak a fiúk, győzelmünk megérdemelt.