Hétvégén folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, vendégünk a BVSC-Zugló csapata lesz vasárnap 17 órától.

Aktuális ellenfelünk a tabella tizennegyedik helyét foglalja el, 30 ponttal.

 

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában – 2023. október 08. – látogattunk a BVSC-Zugló stadionjába.

 

Kincses Ádám a BVSC-Zugló vezetőedzője az alábbi összeállításban küldte pályára játékosait: Kovács B.- Májer G., Hesz, Mucsányi, Szilágyi, Benkő-Bíró, Csősz, Mitrovic, Balogh M., Souza, valamint Hidi.

Tamási Zsolt vezetőedző, pedig a következő mezőnnyel kezdte meg a mérkőzést: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Szegi, Jova – Szőke, Kovács D. – Soltész, Madarász, Medgyes és Adamcsek.

Az első félidő nem tartogatott sok eseményt, hiszen 45 perc játékrész után 0-0-ás eredménnyel hagyta el a pályát a két csapat. 

60. percben szerezte meg csapatunk a vezetést, amikor Adamcsek bal oldali szabadrúgására Szegi érkezett a hosszú kapufához és 1 m-ről a kapuba rúgta a labdát. 0-1.

68. percben ismét góllal növeltük előnyünket, hiszen Soltész 18 m-ről szabadrúgásból védhetetlenül a bal felső sarokba rúgta a labdát 0-2.

84. percben csapatunk beállította a mérkőzés végeredményét. Takács R. fejjel csúsztatta Medgyes elé, aki a kirohanó Kovács B. fölött a kapuba emelte a labdát. 0-3.

 

Összefoglaló : BVSC-Zugló – Gyirmót FC Győr 0-3 I 2023.10.08. I Merkantil Bank Liga I 11. forduló I 2023/2024-es szezon

 

A két vezetőedző így értékelte a mérkőzésen látottakat.

Kincses Ádám BVSC-Zugló: ” Készültünk a pontrúgásokra, ezért sajnálom az ebből kapott góljainkat. Most is meg voltak a lehetőségeink, de mi nem tudtunk élni eggyel sem, így nem tudunk lélektani előnybe kerülni, ami aztán meghatározza a mérkőzés végkimenetelét. Meg vannak a mostani mérkőzésünknek is a tanulságai, ezeket ki fogjuk elemezni.”

Tamási Zsolt Gyirmót FC Győr: “Óriási gratuláció a csapat felé. Az első félidőben nem játszottunk jól, ami némi kívánnivalót hagyott maga után. Szünet után főleg karakter jegyekben és némileg játékban is feljavultunk. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de örülök, hogy kapott gól nélkül sikerült lehozni.”

 

BVSC-Zugló történelme

A Budapesti Vasutas Sport Clubot 1911-ben alapítottak. Helyszínt, a VIII. ker. Kerepesi út 5. sz. alatt levő ún. nyolcház udvarán hozták létre az egyesületet. Az alapító tagok közül Király Géza és Garamszegi Árpád neve ismert, a tagok többsége más polgári egyesületekben sportoló vasutas volt.

A BVSC a fővárosban a harmadik önálló vasutas sportegyesületként alakult, előtte 1900-ban az Északi Főműhely munkásai a Törekvés Sport Egyletet, 1909-ben az Istvántelki Főműhely dolgozói a Testvériség Sportegyesületet hozták létre.

A BVSC klubhelyisége a Keleti pályaudvar első emeletén egy kis szoba volt. Az alapítók meghatározták az egyesület piros-fehér színét, fehér sportmezük mell részén nagy, piros szárnyaskerékkel, piros mandzsettával és nyaki szegéllyel.

Az első években csak labdarúgással foglalkoztak, barátságos mérkőzéseket játszottak. Az I. világháború kitörésekor működésük gyakorlatilag megszűnt és csak 1920 tavaszán kezdtek hozzá az újra szervezéshez, a labdarúgó csapat kialakításához. 1921-ben megtartott első közgyűlésen Csordás Istvánt választották meg az egyesület első elnökének.

1924-ben a Budapesti Labdarúgó Alszövetség besorolta a csapatot a IV. osztályú bajnoki csoportba, miután teljesítették az előírt három bemutató mérkőzést (-Testvériség 2:2, -Herminamezői Világosság 2:1, -BTC 3:1).

Feltehetően ebben az időben játszottak először kék-fehér szerelésben a BVSC labdarúgói és 1991-ig a kék-fehér lett az egyesületet jellemző szín.

1924-ben az egyesület belépett a Közszolgálati Alkalmazottak Nemzeti Szövetségébe, majd a későbbi Magyar Vasutasok Országos Szövetségébe, így előbb KANSZ BVSC, majd MÁVOSZ BVSC néven szerepelt. 1926. április 25-én megalakult a MÁV Sportliga, amelynek a BVSC alapító tagja lett. A csapat 1935-ben feljutott a BLASZ I. osztályba, majd 1939-ben az I. osztály megnyerésével az NBII-es bajnokság mezőnyének tagja lett.
1925-ben a labdarúgók mellett megalakult az egyesület birkózó és ökölvívó szakosztálya.
1930-ban a sportlövők hozták létre a BVSC negyedik szakosztályát.

 

A BVSC-Zugló eredményei az eddigi szezonban

Szombathelyi Haladás – BVSC-Zugló: 1-0

BVSC-Zugló – ETO FC Győr: 1-0

Soroksár SC – BVSC-Zugló: 2-1

BVSC-Zugló – Budafoki MTE: 2-1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – BVSC-Zugló: 2-0

BVSC-Zugló – Credobus Mosonmagyaróvár: 1-0

PMFC – BVSC-Zugló: 1-1

BVSC-Zugló –  Kolorcity Kazincbarcika SC: 3-0

Vasas FC – BVSC-Zugló: 2-0

BVSC-Zugló – FC Ajka: 0-2