NB III Észak-Nyugati Csoport, 23. forduló

Gyirmót FC Győr II. – VSC 2015 Veszprém

  0-0

ALCUFER Stadion: 110 néző.

Játékvezető: Horváth Patrik (Nagy Márk, Burányi István)

Gyirmót II: Kecskés – Somogyi, Major M., Tóth D. (Németh N. 68), Rozs – Farkas B., Lázár P. – Ominger B. (Süveges 86, Csöngei 92), Bagó, Szűcs P. – Halácsi (Barta T. 86)

Vezetőedző: Ördög József

Veszprém: Kemenes B. – Krebsz (Molnár B. sz), Kószás, Dobsa, Dömötör M. (Tömös ári 61) – Szűcs Á., Somogyi R., Zachán, Bartusz – Volter (Szabó K. 78), Major N. (Kun B. 61)

Megbízott edző: Gunther Zsolt

Az elmúlt fordulóban a kiesés ellen menekülő Csorna SE együttesét fogadva a hazaiak teljesítménye elmaradt a várakozástól, így az 1-1-es döntetlennel a vendégek értékes pontot tudtak szerezni.

Két hete az éllovas Tatabánya, most pedig a második helyezett Veszprém gárdája vendégeskedett a középmezőnyben tanyázó gyirmóti fiatalok otthonában, így ismét nehéz feladat elé állították a sárga-kékeket.

– Bár egy meglepő ötgólos vereség után érkezik hozzánk a Veszprém együttese, ez nem téveszthet meg minket, hiszen tudjuk, hogy jó csapat, s nem véletlen az előkelő helyezése, s nyilván ezért is a játékosai felpaprikázott hangulatban lesznek. Ha jó eredményt szeretnénk elérni, minden futballistánktól maximális teljesítmény kell – mondta a kezdő sípszó előtt Ördög József vezetőedző.

A találkozót jobban kezdte a vendég együttes, de a sárga-kékek is hamar magukra találtak. Tíz perc elteltével a bizonytalankodó Tóth Dániel veszített labdát Bartusz Dániellel szemben, aki kapura tört, de a visszazáró Major Martin és a kimozduló Kecskés Barnabás együttes erővel menteni tudott. A játékrész végéhez közeledve Bagó Bálint adott középről jó labdát a jobb oldalon érkező Ominger Bence elé, aki nagy helyzetből az oldalhálóba lőtt. Egy óra elteltével Bagó jobb oldali szöglete után Tóth Dániel fejelhetett zavartalanul középről, de a labda a jobb kapufa mellé hullott. Nagy küzdelem, de sok pontatlanság jellemezte a csapatok játékát, a támadó szekciókban szerepet kapó játékosok a kevés adódó lehetőség egyikéből sem tudták bevenni ellenfelük kapuját, így igazságos pontosztozkodás született.

Ördög József: Túl vagyunk a bajnokság első öt csapatán. Az első félidő egyenlő játékot hozott, fordulás után azonban hatalmas labdabirtoklási fölényben játszottunk, helyzeteink voltak, megérdemeltük volna a győzelmet, de nem vagyok elégedetlen a döntetlennel.

Gunther Zsolt: Nagyon tompák voltunk az első játékrészben, majd szünet után szerkezetet váltottunk, aminek köszönhetően felélénkült a játékunk, ekkor közelebb álltunk a győzelemhez.